Nigériai csalások?
Figyelt kérdés
felraktam pár oldalra z iPad-emet és egy külföldi fickó írt, hogy megvenné, higyjek neki, vagy ne? Már leírta a pontos címét, én rákerestem és rengetek Nigériai csalást meg stb. dobott ki a Google, viszont ott meg valamilyen 419-es Scam-ről beszéltek.2016. máj. 21. 10:30
1/10 anonim válasza:
Gondolkodjunk együtt: milyen realitását látod annak, hogy a világméretű angol nyelvű használtpiac mellett (ahol milliónyi ipad hemzseg, minden utcában 15 db) egy külföldi fickó jelentkezik a készülékedért, a szűk magyar piacon, dacolva a nyelvi korlátokkal, szállítási nehézségekkel, stb? Te vennél pl. egy Samsung telefont pl. Oroszországból, mikor a szomszédodban is van eladó? Ha szerinted ez teljesen normális és érthető vásárlói viselkedés, akkor rajta :))
2/10 anonim válasza:
ne higgy! igaz, en már bánom, hogy nem kuldtem 90 dollárt nigeriába, pedig egy gyonyoru csaj hozzám akart jonni es 250 millio dollárt is hozott volna magával :(
3/10 anonim válasza:
Nekem meg azt írta egy csaj, hogy segítsek az apja vagyonát kimenteni Burkina Fassoból. Ezek klasszikus nigériai csalások: "okos tanult fekete sok pénzt szerezni buta gazdag fehér!". Ne állj vele szóba, állíts be rá spamszűrőt, csak le akar húzni!
7/10 Amarok Tonrar válasza:
"ne higgy! igaz, en már bánom, hogy nem kuldtem 90 dollárt nigeriába, pedig egy gyonyoru csaj hozzám akart jonni es 250 millio dollárt is hozott volna magával :("
Bánhatod, kiderült, hogy főzni is jól tud.
8/10 anonim válasza:
Évekkel ezelőtt egy idős bácsit szédített a nigériai "csaj" (nem valószínű, hogy lány volt), sok pénzt küldött neki, aztán repülőjegyre is kért, még ki is ment érte Ferihegyre. Jól lehúzta valamelyik "nigériai" csaló.
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, én is jobban utánanéztem ennek és még a postázás előtt megkérdeztem a fickó adatait, kiderült, hogy az a név több csaláshoz is köthető, plusz a használtalma oldalán írják is, hogy Nigériába ne küldjünk csomagot.
2016. máj. 23. 21:40
10/10 anonim válasza:
Futtass le online scannert a gépeden, mert jó eséllyel megfertőzhette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!