Üveg gravírozáshoz milyen teljesítményű/típusú lézer modul ajánlott?
Üveget nem lézerrel lehet gravírozni, hanem csiszolóval vagy kicsi köszörűvel.
Amit a műanyag kockába bele rajzolnak pontokból összerakva lézerrel, azt üvegbe már nem lehetne megcsinálni. A műanyagban azért működik, mert az infra lézer fényt elnyeli a bizonyos összetételű átlátszó műanyag tömb. Ráadásul az olvadáspontja is nem túl magas. A benne keletkező fókuszpontban egy kis pontba fókuszolt infra lézer fénye (hője) annyira felhevíti azt a műanyagot egy pillanat alatt, hogy ott abban a kicsi pontban gőzzé válik. Azokból a kicsi buborékokból áll össze az a kép az üvegszerűen átlátszó műanyag kockában. Az üveget már nem lehet így elpárologtatni, legalábbis ilyen módon nem gravírozható, a legjobb tudomásom szerint.
Üveghez, de bármi máshoz is használhatsz ilyen gravírozót és lehet is kapni :
vagy ez:
Lehet lézerrel üveget gravírozni!
https://www.youtube.com/watch?v=5w4uQhxpmjo
Pont ezért érdekelne, hogy mekkora minimumok kellenek hozzá, már ami a teljesítményét illeti. Gondolom csak CO2 lézer jöhet számításba üvegre...
Megírtam sok dolgot de amikor küldeni akartam, nem volt hálózati kapcsolat és elszállt minden. majd később folytatom, de annyit megint leírok, hogy a videó alatt a szövegben, ha megnyitod a "még több" lehetőséget, akkor olvashatod milyen rendszer amit használnak. Rákerestem szóra és ott fel vannak sorolva 10-től 100 Wattos gravírozó berendezések jó áron.
Ha lesz megint türelmem majd még íírok róla hol lehetne többet megtudni róla. Egyébként a nyugati Westend első emeletén csinálnak ilyesmit nekik 50 Wattos a berendezésük.
Szerintem ha valami munkát rendelész náluk, akkor jobban szóba állnak a gép adatait illetően, különben esetleg még azt gondolhatják a másik szinten boltot tervező érdeklődik, hogy annál jobbat tudjon telepíteni.
"
Szolgáltatásaink:
- ajándéktárgyak ingyenes gravírozással
- lézergravírozás üvegre, fára, műanyagra, bőrre
- mechanikus gravírozás gyémántfejjel fémre, nemesfémre
- gyűrűgravírozás (belülre)
- bélyegzőkészítés
- 3 dimenziós (3D) gravírozás, portrékészítés üvegkockába, 2 dimenziós (2D) gravírozás
- szublimálás (fényképes ajándékok)
- gépi hímzés
Fenti szolgáltatásaink a helyszínen megvárhatók! 2D-ből 3D-be átalakítás esetén az elkészítés 2-3 nap! Üzletünkben lehet bankkártyával fizetni, PayPass™ elfogadóhely!
"
Szóval igazad, volt, mégis lehet üveget lézerrel gravírozni. A lényege, hogy ne haladjon át az anyagon. Akkor végez munkát az energia, ha belül el tud nyelődni, de szerintem ezt ismered.
Na mégis nagyjából leírtam amit akartam. :)
Itt a gépek kereső linkje:
Mindjárt az első is hasznos lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!