Egy nyakkendőre csíptethető (lavalier) mikrofonnak az unidirectional vagy az omnidirectional a jobb?
lehet választani a szettben, de nem tudom eldönteni, melyikkel kérjem, melyik lesz hasznosabb stb ...
Aki esetleg benne van a témában, mit mondana?
(a jelentéseket értem, csak azt nem értem, h erre a célra melyiket érdemes választani ... és hát ahány típus annyi féle, van amikor a gömb is baromi jó volt, de van amikor az uni is pocsék és halk volt, szóval mégis mit javasoltok?)
A nyakkendőn van. Felfelé néz. Tehát az állad, szád, hangforrás irányába. Abba az irányba a legérzékenyebb.
Oldalról, alulról sokkal kevesebbet szed össze, mint a gömb (omni) karakterisztikájú, tehát a jelben nagyobb arányban lesz az, amit az ember mond.
Tapasztalat, hogy gömb karakterisztikájúval sokkal gerjedékenyebb.
Ha nem kell hangosítás (pl. riport), csak felvétel, akkor esetleg jobb lehet az omni.
szóval a gerjedékenység a probléma ...
nem, hangosítás nincs, csak felvétel.
ok kösz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!