Alumínium hegesztés AWI eljárással, mit kell róla tudni?
AWI eljárással való alumínium hegesztésről kellene írnom egy összefoglalót. Előnyei, hátrányai? Milyen áramot használunk? Az áram milyen irányba haladhat (elektród felől a munkadarab felé, illetve a munkadarab felől az elektród felé)? Miért jó és miért nem, egyik és másik eset? Volt még szó alumínium-oxid rétegről a varraton, hogy hogyan keletkezik és melyikkel lehet könnyebben feltörni?
Egy részletes leírásért nagyon hálás lennék!
Nálunk a cégnél van hogy alut AWI-znak,próbáltam már én is de az alu nekem nem megy csak fogyó elektródással,minősítésem is arra szól.
Amit én tudok az alu AWI-zásáról az az hogy váltó áram kell hozzá,oxid réteg miatt,védőgáznak tiszta argon,és a wolframnak tiszta wolfram a legjobb mert nála van a legnagyobb hőmérséklet.
A tóriumos wolfram nem bírja úgy,valamint alunál a wolfram nem hegyes hanem kissé gömbölyű,már csak a hő miatt is magától le gombolyodik a helye.
hegesztés iránya vízszintes varranál ugyan az mint ha nem alut hegesztenénk hanem pl savállót.
ennyit tudtam segíteni.
Köszönöm! :)
Többiektől is jöhet még!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!