Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Alumínium hegesztés AWI...

Alumínium hegesztés AWI eljárással, mit kell róla tudni?

Figyelt kérdés

AWI eljárással való alumínium hegesztésről kellene írnom egy összefoglalót. Előnyei, hátrányai? Milyen áramot használunk? Az áram milyen irányba haladhat (elektród felől a munkadarab felé, illetve a munkadarab felől az elektród felé)? Miért jó és miért nem, egyik és másik eset? Volt még szó alumínium-oxid rétegről a varraton, hogy hogyan keletkezik és melyikkel lehet könnyebben feltörni?

Egy részletes leírásért nagyon hálás lennék!

2016. máj. 6. 11:01
 1/3 dirtboy ***** válasza:
100%

Nálunk a cégnél van hogy alut AWI-znak,próbáltam már én is de az alu nekem nem megy csak fogyó elektródással,minősítésem is arra szól.

Amit én tudok az alu AWI-zásáról az az hogy váltó áram kell hozzá,oxid réteg miatt,védőgáznak tiszta argon,és a wolframnak tiszta wolfram a legjobb mert nála van a legnagyobb hőmérséklet.

A tóriumos wolfram nem bírja úgy,valamint alunál a wolfram nem hegyes hanem kissé gömbölyű,már csak a hő miatt is magától le gombolyodik a helye.

hegesztés iránya vízszintes varranál ugyan az mint ha nem alut hegesztenénk hanem pl savállót.

ennyit tudtam segíteni.

2016. máj. 6. 12:53
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm! :)

Többiektől is jöhet még!

2016. máj. 6. 15:27
 3/3 goaus válasza:
A hegesztésnek alunál van egy különleges üteme, mégpedig az olvadást megfelelően kivárni, és csak akkor adagolni a hozaganyagot. Ez gyakorlást igényel, de menni fog. Fontos még az is, a hozaganyagot hol tartok, ha kikerül a gázvédelem alól, szennnyezi a varratot. Nem szabad sajnálni az áramerősséget, ha már 3-asnál vastagabb anyagot hegesztessz. És ami a legfontosabb, talán az egészségre legveszélyesebb párosítás, szóval légcserés pajzs mindenképp ajánlott.
2016. máj. 9. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!