Milyen laptopot vegyek videóvágáshoz?
Tudom, hogy egy PC lenne a legtökéletesebb választás, ezt azonban nem tudom "megengedni" magamnak az életstílusom miatt. (ingázom egyetem-otthon között, sokat vagyok külföldön is képzések miatt)
A jelenlegi gépem: i7-es intel core proci, 8GB ram és 2.00GHz CPU. Sajnos nagyon akadoznak vágás közben a videók (pedig úgy gondolom, most is egy jó gépem van, de már nem mai gyerek.)
Köszönöm, ha segítesz! Megy a zöld kéz minden válaszra.
23/L
Hát az biztos hogy többet kell rá költeni hogy elérd az asztali pc szintjét...
Én azon is csodálkozom hogy a tieden is akadozik. Ugyan ebben a cipőben járok, csak az enyém gyengébb i5-430m proci 4gb ram 2.6Ghz + dedikált videókártya. Egyszerűen nem tudja elkészíteni a videókat full hd felbontásba, mindig lefagy elkészítés/konvertálás közben...
Mondjuk sok különbség van régi i7 és új i7 között is, valószínű nálad egy régebbi generációs típus lehet.
Nagy vonalakban amire ügyelni kell vásárlásnál: i7/i5 xxxx (i7/i5 után 4db szám, ez jelzi az újabb generációs kiadásokat) és dedikált videókártya ami fontos (nvidia-nál minimum geforce 830m.. ez a "legolcsóbb" választás ami megfelelhet videóvágásra..)
Egy ilyen gép lassan, de elkészíti a videódat, ára kb. 150-180e huf. Mac gépek gyorsabban megcsinálják, ennek a többszöröséért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!