Két eszközről történő elérése közben a gmail fiók azt írja, hogy a bejelentkezési kísérlet meg lett akadályozva, miért?
Van egy laptopom és van egy Lumia telefonom, mindkettőn windows 10 van. A kettő össze van kapcsolva gmail-fiókon át és onedrive-on át.
A laptopról mindenhova be tudok jelentkezni, de a telefon néha kicsit fura. Régebben, ha megpróbáltam bejelentkezni, nem engedte, mindig azt írta, rossz a jelszó, vagy ilyesmi (de nem volt rossz).
Most egy gmail alkalmazásról be tudok jelentkezni, bár nem a legjobb módszer ez így. Mindegy, nem ez a lényeges most. Hanem, hogy gmailen minden nap kapok olyan üzeneteket kb 1 hete, hogy "Bejelentkezési kísérlet megakadályozva". Ezt nem teljesen értem, mert most a telefonról bizonyos formában be tudok jelentkezni és nincs belőle probléma. Rámentem az üzenetre a laptopon, hogy megtekintsem a jelenleg használt eszközöket. Kettő volt ott, a telefonom neve (de mellette egy asztali gép ikonja), alatta meg az, hogy Windows Phone (a telefon rendszere), mellette egy telefon ikon. A WP-hez az utolsó használat helyeihez utoljára Magyarország van írva, majd Hollandia, Szudán (viszont egy napon mindkettő, az egyik kb délelőtt 10 körül, a másik délután 1 körül, szóval ez így már nehezen hihető). Azt gondoltam, ez a telefon az enyém, ki másé lenne, de én egyik helyen sem jártam a kettő utóbbi közül... Vagy ez normális, csak a gmail-rendszer szar és baromságot ír, mert nincs ellenőrizve?
Szóval, most kicsit attól tartok, valami vírus fertőzte meg a fiókomat, vagy feltörte valaki, bár nem látok nagyon más utaló jelet erre.
Amúgy most, ha megnézem az eszközöket, az asztali gép mellett már nem a telefonom neve van, hanem hogy windows.
Mennyire vegyem komolyan ezt? Miért kapok ilyen üzeneteket, amikor én mindenhol be tudok jelentkezni?
ez nálam is így van..a tablett, és egy erős mobilt állandóan használok, de ha egy régebbi, de még nagynéha használt kiesbb samsungot akarom wifire kapcsolni, akkor a gúgli jelzi, hogy megakadályoztak egy idegen behatolást...nos ez így megy már egy éve..amúgy minden működik..
mindkét telónak van sim kártyája, használom is..
ez van..túlléptem rajta..
A rossz jelszo hibat azert adta mert nem volt beallitva a "less secure apps".
Gondolom azota beallitottad. Vagy ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!