Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Két eszközről történő elérése...

Piriiiii kérdése:

Két eszközről történő elérése közben a gmail fiók azt írja, hogy a bejelentkezési kísérlet meg lett akadályozva, miért?

Figyelt kérdés

Van egy laptopom és van egy Lumia telefonom, mindkettőn windows 10 van. A kettő össze van kapcsolva gmail-fiókon át és onedrive-on át.

A laptopról mindenhova be tudok jelentkezni, de a telefon néha kicsit fura. Régebben, ha megpróbáltam bejelentkezni, nem engedte, mindig azt írta, rossz a jelszó, vagy ilyesmi (de nem volt rossz).

Most egy gmail alkalmazásról be tudok jelentkezni, bár nem a legjobb módszer ez így. Mindegy, nem ez a lényeges most. Hanem, hogy gmailen minden nap kapok olyan üzeneteket kb 1 hete, hogy "Bejelentkezési kísérlet megakadályozva". Ezt nem teljesen értem, mert most a telefonról bizonyos formában be tudok jelentkezni és nincs belőle probléma. Rámentem az üzenetre a laptopon, hogy megtekintsem a jelenleg használt eszközöket. Kettő volt ott, a telefonom neve (de mellette egy asztali gép ikonja), alatta meg az, hogy Windows Phone (a telefon rendszere), mellette egy telefon ikon. A WP-hez az utolsó használat helyeihez utoljára Magyarország van írva, majd Hollandia, Szudán (viszont egy napon mindkettő, az egyik kb délelőtt 10 körül, a másik délután 1 körül, szóval ez így már nehezen hihető). Azt gondoltam, ez a telefon az enyém, ki másé lenne, de én egyik helyen sem jártam a kettő utóbbi közül... Vagy ez normális, csak a gmail-rendszer szar és baromságot ír, mert nincs ellenőrizve?

Szóval, most kicsit attól tartok, valami vírus fertőzte meg a fiókomat, vagy feltörte valaki, bár nem látok nagyon más utaló jelet erre.

Amúgy most, ha megnézem az eszközöket, az asztali gép mellett már nem a telefonom neve van, hanem hogy windows.

Mennyire vegyem komolyan ezt? Miért kapok ilyen üzeneteket, amikor én mindenhol be tudok jelentkezni?

2016. ápr. 20. 09:05
 1/6 Alain Delon ***** válasza:
Nem kizárt, hogy bejelentkezési kísérlet volt máshonnan. Ha jelszót változtatsz, nem fog ártani.
2016. ápr. 20. 09:46
 2/6 A kérdező kommentje:
Az megtörtént már a kérdés kiírása előtt. Köszönöm azért. :)
2016. ápr. 20. 11:02
 3/6 anonim ***** válasza:

ez nálam is így van..a tablett, és egy erős mobilt állandóan használok, de ha egy régebbi, de még nagynéha használt kiesbb samsungot akarom wifire kapcsolni, akkor a gúgli jelzi, hogy megakadályoztak egy idegen behatolást...nos ez így megy már egy éve..amúgy minden működik..

mindkét telónak van sim kártyája, használom is..

ez van..túlléptem rajta..

2016. ápr. 20. 11:13
 4/6 Alain Delon ***** válasza:
Még akkor is értesítést küld a gémail, ha másik böngészőből lépsz be. Én spec. Midori böngészőből léptem be, és jött az értesítés, hogy Safari böngészőből, Mac-ről belépés történt. Persze se Safarim, se Mac-em.
2016. ápr. 20. 12:09
 5/6 anonim ***** válasza:

A rossz jelszo hibat azert adta mert nem volt beallitva a "less secure apps".

[link]

Gondolom azota beallitottad. Vagy ?

2016. ápr. 20. 15:32
 6/6 anonim ***** válasza:
#4 valoszinuleg a Midori engine-je ugyanaz mint a Safarie.
2016. ápr. 20. 15:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!