Miért pontatlan sokszor még a több tízezer Ft-os analóg karórák "rovátkázása" is?
Látom képeken is (természetesen olyan képek, ahol a számlap merőlegesen látszik), nem csak gyári "reklámképeken" (bár ott pláne nem ártana ilyenre odafigyelni), hogy pl a másodperc mutató gyakran két rovátka között áll, vagy hogy a percmutató az egyik rovátkához jóval közelebb áll (majdnem teljesen rajta), miközben a másodperc mutató 30 körül tartózkodik, tehát a percmutatónak kb épp két rovátka között kellene lennie.
De élőben is, nem csak képeken látni ezt, hogy a számlap rovátkázása messze nem pontos. Tudom, hogy ez nem olyan egetrengető probléma, de kicsit nehezemre esik megérteni, hogy a 21. században, amikor gyakorlatilag mindent gépek segítségével terveznek meg és készítenek el, hogy lehet ez ilyen gyakori?
Mert Kínában, vagy máshol Ázsiában olcsó gépen gyártották, és szakképzetlen munkás vagy, gyerekmunkás kézzel rakta össze Délkelet-Ázsiában. Ez pont 21. századi probléma, egy NDK óra is jól volt össze rakva.
H&M volt a legnagyobb lebukott gyermek munkás foglalkoztató, a másik ami nagyon híres itthon is, az IKEA a rattan és hegesztett bútorokkal, amúgy a többi IKEA bútort Angliában gyártják.
Mint írtam, a nem éppen olcsó óráknál is, pl.
https://www.youtube.com/watch?v=qQB2a9Dj4VI
Ez egy Tissot Tradition T063.610.16.037.00 óra, ami szerintem már nem az annyira olcsó kategória, jó hírű márka, mégis ha jobban megnézi az ember ezt a videót, a rovátkázás nem követi annyira pontosan a másodpercmutató mozgását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!