Hacker1898 kérdése:
Van egy sorkimenő transzformátorom és hozzá egy házi készítésű vezérlő amit "erősíteni" szeretnék! Több info lent! Jó ötlet erre?
Figyelt kérdés
Ez most kb.: 1 - 1.25 cm-t ér át a levegőbe ezt meg szeretném növelni... (Új fajta sorkimenő transzformátor) A vezérlőt ez a videó alapján készítettem: https://www.youtube.com/watch?v=PPIvgv14C34 ! (Én használok plusz egy 1000Uf kondenzátort és az ellenállási értékeken is változtattam alkatrész hiány miatt: 1. 150 Ohm és 50 Ohmosak és 2 tranzisztorral próbáltam ki (nem egyszerre) az egyik egy:PHm 0044 C1 C a másik: C3153 (ezek MOSFET tranzisztorok) A transzformátorral kapcsolatban nem tudok semmit mondani ugyanis régi és a neten semmit se találtam róla (kiszereltem nem vettem) a sorszámának kb a felét tudom megadni: 007A021 ez nem a teljes de csak ennyit látok van még1: TLF034-01A 3509. Ha tudtok valami jó megoldást hogy nagyobb "villámot" tudjak generálni kérlek írjátok le. (Ez az első projecktem így nem szeretnék ZVS és hasonlókat.. csak olyat ami nem halálos)2016. ápr. 13. 15:50
1/4 Nikolas Kidman válasza:
javaslom inkább autó gyujtótrafóval próbálkozz!
Nemsokára felrakok majd egy videót a villanypászoromról,
ha ívet szeretnél húzni egy pillanatra akkor ez tökéletes megoldás lesz.
Ha hosszabb ideig szeretnél ívet húzni akkor a heggesztőtrafóval kísérletezz.
3/4 Nikolas Kidman válasza:
A képen látható kis kék trafó be és kimenetei között egy 5 centis ív alakulna ki ha nem lenne kiöntve ragasztóval, így már kinyírt pár tápot a prototípus.
A kis szürke négyzet alakú kondenzátor,10nF, amilyen gyakaran feltölt olyan gyakran van villanás.
A nagy kondi 25uF 250v, kb 30% ra töltődik csak fel.
ha növelném a szikraközt akkor a gyujtótrafóban az olajon keresztül húzna át.
4/4 anonim válasza:
Nem tudom jól értelmezem e de próbálj ki egy feszültségszorzót. Nagyobb erősebb ív de ritkább kisülés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!