Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Adj 3 modszert egy test...

M Richárd kérdése:

Adj 3 modszert egy test elektromossá tételére?

Figyelt kérdés
Fizikából kéne.

#fizika #Elektrolnika
2016. márc. 31. 19:17
 1/5 Ypszilon1980 ***** válasza:
Ezt hogy érted? Emberi test hogyan legyen vezető?
2016. márc. 31. 19:36
 2/5 A kérdező kommentje:
Elektromos eszköze szerintem. Így volt feltéve a feladatban a kérdés.
2016. márc. 31. 19:50
 3/5 Ypszilon1980 ***** válasza:

Mágnese térbe kell helyezni.

Töltéseket kell fehalmozni rajta.

Nem tudom, de érdekelnének a válaszok engem is.

2016. márc. 31. 21:24
 4/5 anonim ***** válasza:
Áramkörbe kötöd, dörzsölöd, bevonod rèzzel ès mágneses tèrbe helyezed.
2016. ápr. 1. 07:55
 5/5 anonim válasza:

Ez attól is függ, hogy mi a cél és mit értünk elektromossá tételen.

Egy szigetelőt (dielektrikumot) vagy úgy tudunk elektromossá tenni, hogy dörzsölés segítségével viszünk fel rá töltéseket, vagy elektromos térbe helyezve polarizáljuk az anyagát. Esetleg mágneses térben mozgatva érjük el ugyanezt a hatást, hiszen akkor a test rendszerében nézve elektromos tér gerjesztődik. (Ez utóbbi esetben azonban a hatás lényegesen kisebb, v/c-ben elsőrendű az elektromos tér erősségéhez képest.)

Ha vezetőről van szó, akkor szintén vihetünk fel rá töltéseket egy vele nem ekvipotenciális felülettel való összeérintéssel, vagy elektromos térbe helyezve megosztást idézhetünk elő (ekkor a vezető belsejében az elektromos tér nulla lesz [közelítőleg, mivel tökéletes vezető nincs]), vagy megintcsak mágneses térben mozgatva okozhatunk benne töltésszétválást.

2016. ápr. 1. 16:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!