Érdemes Telekomra váltani?
Sziasztok,az a helyzet hogy új helyre költözünk és tudomásom szerint az alábi szolgáltatók érhetők el:
Telekom ADSL
Kapulan mikróhúllám
(továbbá Telekomos vonalat használva pl. invitel,externet)
Kérdésem hogy melyiket válasszam?
Telekom újabban mennyire lett korrekt? Korábban egy másik címen már megjártam velük de itt csak ez a 2 lehetőség van.
Telekom az alábit ajánlana
ADSL 30Mbit+IPTV CSaládi+HD: 12.000 Ft/hó
Kapulan mikróhúlám: kb 100 Mbit/s 8000 Ft/hó, Kapulannál nincs tévé szóval azt máshonnan kelleném akkor beszerezni.
Tapasztalatok?
Köszönöm
Kedves 1 válaszoló: légvonalban az átjátszó kb 80-100 méterre van :D
kedves 2. válaszoló: sajnos nekem is hasonló tapasztalataim voltak
Álítólag VDSL-en megy talán az 50 is, ezt ti elhiszitek, én nem nagyon?
"Kapulan mikróhúlám: kb 100 Mbit/s 8000 Ft/hó"
Gyanítom nem.
Ámbátor a weboldaluk nem érhető el:
2015 júliusában se:
de 2015 májusi adatokra hivatkozva:
találtam ártáblázatot:
[link] [link] dijszabasi_melleklet_2012.pdf
itt a 15096/5096 kbps-os csomagért kérnek 8130 Ft-tot.
Az NMHH keresőjében ( [link] ) 25 Mbps-os letöltési sebességű ajánlátot találtam 10100 Ft-ért.
Az ADSL abban az esetben jó, ha ki van építve az infrastruktúra. Nekem a T-vel alapvetően nagyjából túlnyomórészt pozitív tapasztalataim vannak - jó ha a nyári viharok megrángatták a légkábeleket, akkor fennáltak kapcsolati instabilitások, de azt a szerelők gyorsan orvosolták.
VDSL 2-n megy az 50 mega is simán, de ott már feltétel, hogy nagyon közel kell lenni a központhoz, pár száz méter. Ha megnézed, a 30 mega+Iptv is valójában 35-36 mega, mert kb 5-6 megabit kell neki, hogy szaggatás nélkül menjen rendesen.
Én a VDSL-t választanám, okkal kerül azon a környéken annyiba, nincs konkurencia és egyeduralkodó, a mikrós nettel lehet valami.
Köszi, evvel kapcsoltban megkérdeztem őket,az adatok elavultak a 8e egényi ajánlat elvileg.
T-nek a telefonközpotja a címtől hát.. kb. 1-1.5 km.
DE itt több érdkes dolog is van:
1. üzletbe voltam bent aztmondták max 20 megabites zserződés köthető,gyakorlatban elmegy 15 körül.
Telefonos ügyfélszolgálat: 50 Mbit elmegy talán, de a 30 az 100% többször telefonáltam direkt volt hogy jópár nap eltéréssel is de mindig telefonon az 50-et mondták.
Most itt hogyan tegyek igazságot?
Mondjuk a Kapulannak nincs honlapja de nem tudom mivel a T se egyenes.
Esetleg ha nem válalok a T-re hűséget?
Kapulan meg nem hiszem hogy átvert ha aztmondta hogy 8-ért ad 100 Mbit/s körülit, az adatokra aztmondták elavultak.
"Kapulan meg nem hiszem hogy átvert ha aztmondta hogy 8-ért ad 100 Mbit/s körülit, az adatokra aztmondták elavultak."
A 2015 év végi (szóval nem olyan régi) ÁSZF-jükben sem szerepel:
a legnagyobb csomagjuk is 35/10 Mbps-os.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!