Az áruházi csipogó kaput be lehet kapcsolni manuálisan?
A szolnoki Intersparban rendszerint rám csipognak, nagyon nem lehetek szimpatikus a biztonsági őröknek :) De a legutóbbi eset tényleg nyilvánvaló volt. Jöttem haza a koliból, nagy táskával beestem mert muszáj volt kaját vennem otthonra, ez meg épp útba esik. A kasszánál megszólalt a csipogó, miközben a táskámban csak a ruháim voltak, semmi olyan amit lehet kapni ebben a szutyok boltban. És hát ahogy kinyitottam a táskám, kivettem a pulcsit, pólót, alsógatyát láss csodát, egyből elállt a csipogás.
Kicsit hosszú lett bocsi.
Nálunk van manuális és véletlen mód is.
Azon felül hogy bejelez a nem passzivált védelemre, jelzést lehet kiváltani automatikusan és manuálisan is.
A törvény szerint csak gyanú esetén lehet a személyes holmikat ellenőrizni.
A "gyanú" pedig a kapu jelzése lesz és akár tanúkkal igazolható is hogy bejelzett. :)
Mikor nem volt nálad semmi, még táska se, csak pénztárca meg telefon, akkor ruha sem volt rajtad?
A ruhának a cimkéjébe sok helyen (pl. A Decathlonban) varrnak egy chipet. Van, hogy ez aktív marad, de a kapu csak akkor érzékeli, ha egész közel kerül hozzá. Magyarul lehet, hogy van rajtad ruha, és többször elmész a kapu előtt, egy ilyen helyen vásároltad, ahol áruvédelmi cimke van a ruhába varrva, te nem vágtad ki, de csak akkor csipog, ha leejtetted az utalványt, és lehajoltál érte. Persze lehet, hogy az a mocsok biztonsági őr azt figyelte, hogy kivel tolhatna ki végre, mert már kezd unatkozni. Amúgy találhattak volna valamit, vagy miért bosszant ennyire? Sz**d már le!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!