Milyen nyomtatot ajanlotok?
" ujratoltes ne legyen annyira sok." - Hát pedig agyártóknak pont az a bolt - nem az olcsó nyomtató eladása.
Használhatsz utángyártott patront, de vagy fogadja el a gép, vagy pár csere után tönkre vágja.
Én pár hete ilyent vettem, mert a HP-m megadta magát:
METRÓ-ban 16 000 Ft volt.
Az eddigiek alapján jó választásnak tűnik.
Gyári patron van már hozzá 3600 Ft-ért. ( Kb. 180 fekete-fehér oldalra elég.)
Xl-es gyári ( 400 oldal!) 4900 Ft-ért.
"Neha kene nyomtatni fekete feheret"
Eleve csak lézer jöhet szóba, mert a nem rendszer használat miatt a fúvókák be fognak száradni és az újratöltés lesz a legkisebb bajod, veheted az új patront.
"mert a nem rendszer használat miatt a fúvókák be fognak száradni"
Ez nem igaz.
Évtizedek óta van nyomtatóm itthon ( igaz, eleinte még mátrix). Ami most meghalt HP. az kb. 5 éve volt meg.
Volt, hogy 2-3 hónapig nem nyomtattam semmit - soha sem száradtak be a fúvókák. De ha csak hetente kinyomtat pár sort, akkor már biztos elkerülheti ezt a problémát.
Amit te ajánlottál, az kb a duplájába kerül annak, amit én ajánlottam, és a nyomtatáson kívül semmit sem tud ( nem scannel, nem másol, nincs kétoldalas nyomtatás).
Az igaz, hogy az utángyártott toner olcsó hozzá, de az utángyártott toner nagyobb szerintem lutri mint a fúvóka esetleges beszáradása.
A gyári toner pedig kb. 16 000 Ft( vagy drágább)
Igaz, a kapacitása is több.
Mindent összevetve lehet jó választás a Te ajánlatod is, ha nem gond a magasabb ár, és a minimális funkció.
Nyomtatásra egy lézer sokkal gazdaságosabb és kb semmi nem tud benne elromlani, az utángyártott toner 10 000 ft bele, amivel kb 2500 oldal nyomtatható, ellenben egy tintasugarassal. Persze, kevesebb a funkció, annyit tud, hogy wifis és nyomtat, de gazdaságosabban üzemeltethető, gyári patront nem fog venni a tintásba sem, mert nagyon drága.
Egyszer a lézeres toner is tölthető, ez kb 7000 ft.
Ha csak nyomtatni akarsz, akkor igen - ha bevállalod az olcsó utángyártott tonert, vagy ha képes vagy időnként kb. annyit kiadni eredeti tonerre, mint amennyiért egy új nyomtatót kapsz.
Az biztos, hogy a fajlagos laponkénti nyomtatási költsége alacsonyabb, mint egy tintasugarasé - cserébe nem scannel, nem másol, nem nyomtat kétoldalasan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!