Az normális, hogy 250 Voltot (247-251) mérek a konnektorban?
3 multiméterrel is megmértem, a különbség csak 2-3 volt volt. Hozzánk csak 1 fázis érkezik be, de a szomszédban is hasonló értékeket mértem. Az utcai trafótól kb olyan 200 méterre van tőlünk. Valaki szerint vegyek túlfesz védőket, de az nem csak a tüskét vágja le amikor megugrik a feszültség?
A hagyományos wolfram szálas izzóknak nálunk az élettartamuk 2 hét. Félek hogy az értékesebb elektronikai eszközeinkben is kárt tehet, mert 2 hete ment tönkre egy 1,5 éves hűtő. Leégett benne a kompresszor.
Ez ügyben tehetek az ELMŰ-nél hibabejelentést, hogy magas a feszültség?
Ez normális, mivel 10% tűrés van a hálózati feszűccségre, amiben bőven benne van.
Nem a hálózattal lesz a gond, hanem a házadon belül valahol.
Tartósan nem normális, de szabványos. Nézd meg a belső hálózatot, meg nézz körbe a házban a szomszédnál minden rendben van-e.
A szolgáltatott villamosnergia jellemzőit az MSZ EN 50160 szabvány határozza meg. Ez +10%-ot enged meg, azaz 253V-ig megfelelő. Mivel ez egy elég régi szabvány a villamos készülékeknek ezt ki kell bírniuk. A túlfesz. levezető nem fog megoldani semmit, mert ez még benne van a tűrésmezőben. Illetve a szabvány bizonyos esetekben még nagyobb tűrésmezőt is megenged.
Kapcsolj le mindent, aztán mérj az óránál úgy, hogy a házad sincs rajta a rendszeren... földhöz képest is mérj.
nálam 235 volt van, ledes izzómból egy rahedli ledet ki is nyírt! De egyébként meg, anno. csináltam egy erősítőt, 230/45 az áttét, akkor a sec oldalon is 10%ot emel akkor az már kicsit gáz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!