Mennyire biztonságos egy trafó?
Figyelt kérdés
Mármint olyasmire gondolok mint ami pl az akkutöltőkben van, mekkora esélye van annak hogy miközben megy megcsapjon valakit az áram?2016. febr. 12. 22:41
1/4 anonim válasza:
Ha kibontod a dobozabol nagyon veszelyes, halalos is lehet ha raszorul a markod a 220V-ra.
2/4 anonim válasza:
Semekkora.
A trafón a primer és a szekunder tekercs osztott csévetesten van (nem egymásra vannak tekerve, csak külön rétegben), tehát több kV feszültség kéne, hogy ez a szigetelés átüssön. A hálózati feszültség nem fogja átütni.
Persze van számtalan más hely, ahol kialakulhat olyan helyzet, ami áramütést okoz. Kidörzsölődött vezeték, beázott kapocsló, stb, a töltőben nem a transzformátor lesz az, ami az esetleges áramütést okozza.
3/4 A kérdező kommentje:
Értem! Egyébként utánaolvastam kicsit és ha jól értem a szekunder tekercsen- ugyanúgy váltóáram jelenik meg mint amit a primer tekercsre adunk csak letranszformálva tehát megváltozik a V-szám pl: 220V-ból lessz 19V viszont a 50Hz-megmarad ugyanakkorának mint ami a primeren van.
2016. febr. 13. 01:29
4/4 anonim válasza:
Igen, de azon a feszültségen nem tud az emberi test ellenállásán akkora áram kialakulni, ami életveszélyes lenne. Érezni már azt is fogod, ha nedves kézzel rányúlsz, de még el tudod venni a kezed, nincs izomgörcs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!