Van egy kompresszor (azaz autó pumpa) szivar gyújtóról működne hivatalosan de én levenném róla a végéről azt ami ott van (amit a kocsiban a gyújtó helyére dugandó) és összekötném?
egy adapterrel ami szintén 12 voltot kér és ugye 230V, azaz konnektoros?
Tehát a 12 V stimmel mindkét végponton de azt azért szeretném megkérdezni, hogy ez így rendben volna?
Természetesen a drótokat forrasztom és normálisan szigetelem ott ahol összecsatlakoztatom őket.
De ha már feszegetjük:
az a része nem világos nekem hogy mi az öszefüggés az amper szám és a volt között, honnan lehet tudni, hogy egy 12 voltos pumpának mondjuk hány amper kell,
Ezt ti, okosok abból azonnal ki tudjátok következtetni, hogy pumpa, tehát nyilvánvaló, hogy több amper kell?
Mert hiszen nekem van itthon led az is 12 voltos adapterról megy , egészen pontosan egy olyanról mint amit irtam.
Tehát ha pumpa, akkor logikusan látszik, hogy nagyobb amperszám szükséges?
"Tehát ha pumpa, akkor logikusan látszik, hogy nagyobb amperszám szükséges?"
Jól mondod..
Attól, hogy pumpa (azaz vilanymotor van benne) még nem következne az 5-10ampernyi áramfelvétel, de az, hogy akár 6-8bart is képes előállítani, meg látni a motor nagyságát, és tudni, hogy rövid üzemidejű (ezt bekalkuláltad?), na onnan kezdődik a nagyobb áramigény..
Köszönöm, igen, azt írta, hogy 10 perc után pihentessem de igazából valóban az a célom, hogy ne szivargyujtóról pumpáljak hanem hosszabbítóról.
De jó, hogy magyarázol! Annyira szeretek mindent érteni!
Tovább gondolva...akkor az 5 ampert kb mint etalon tudom - viszonyításhoz - a jövőben alkalmazni.
Ugye?
Esetleg ha még kapnék példákat! :)
Ha már annyira nem érted:
Mivel nekem is ilyen van, az adataiból tudom, hogy 120Wattos motor van benne! Ha 12 Voltos akkuról üzemel, akkor a 120Watt teljesítményhez 10Amper áramot vesz fel!
Emiatt a hálózati tápegységnek is illene ennyit teljesíteni, ha nem, akkor kisebb nyomást tud csak leadni.
Én is egy 12Volt-10Amperes akkutöltőről használom a garázsban.
Ezen az oldalon elolvashatod a műszaki adatait:
Köszönöm! Nem arról van szó hogy nem értem , hanem nem tudom, nem tanultam, most próbálkozom vele.
De remek dolgokat írtál, köszönöm, értem!
Tehát nekem hiányosságom az, hogy nem tudom az összefüggést az amper-volt között.
Azt nem olyan nehéz megsaccolni hogy valami mekkora teljesítményű lehet. A kompresszor kb 100W, a LED amit mondtál mondjuk 5W. Kiszámolhatos a különbséget a felvett áramok között.
Kompresszor: 100(W)/12(V) = 8,3 (A)
LED: 5(W)/12(V)= 0.41(A) = 410 mA
Vagy pl. van a 600 mA-os tápod, kiszámolhatod hogy mire elég.
12(V)*0,6(A) = 7.2 (W)
Itt találsz néhány háztartási készülék hozzávetőleges adatát egy táblázatban: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!