PC vagy konzol?
Ezzel a kérdéssel feleslegesen generálod a feszültséget a 2 csoport között. Az IQ figtherek úgyis jönnek majd megmondani, hogy mi a tuti.
Mire kellene? Csak játék? Mennyit adnál ki érte maximum?
Ez így egy lehetetlen kérdés. Mindenki mást preferál. Pl. nekem egyáltalán nem jöhet szóba a konzol, csak a PC.
attól függ mire akarod használni és mekkora teljesitményt vársz el
Egy PC-t sokmindenre lehet használni, játékoknál maximum grafikával mig egy konzol csak játékra jó egy adott szintű grafikai kártyával
Én a magam részéről a PC mellett vagyok
@gnoomage
Jó persze, aki a 15 éves pc-jén a supermario felújított változataival akar jásztani annak lehet hogy oké. :D
Ha csak játékra kell, és már van egy géped amin netezel, és nem érdekel, hogy a konzol grafika ratyi, akkor konzol. Ha másra is használnád a masinát, akkor PC. Igen, a PC gyorsabban elavul, de nekem mindig is gépem volt, és nem is vágyom konzolra. 2 dolog miatt: megszoktam a billentyűzetet + egér kombót. Nagyon jól tudom így irányítani a játékokat, mindkettő kezemnek megvan a funkciója. Ebbe az egyensúlyba eddig csak a gta 5 rontott bele, azt kikozmetikáztam, de pl. a repülők irányítását még mindig tanulom XD 2: Nekem 3 belépős monitorom van (1 asus vs197de, 2 Compaq crt), és van egy 17 éves tv-nk (már nem használjuk), meg egy 10 éves orion. Mivel én rövidlátó vagyok, ezért gépezés közben kicsit közelebb tolom magamhoz a monitort. Na, ez egy képcsöves megjelenítővel kissé au lenne (a crt monitortól kiszárad a szemem egy idő után, a tv-t közelről nézni meg rémálom lenne...). Nem azt mondom, hogy távolról nem látok semmit, sőt tv-től mindig tartottam min. 1m távot, de ha nem filmet nézek, hanem játszom, akkor ugye elsősorban a textúrára koncentrálok. (bocs a hosszú offért). Tehát egy normál tv-t, vagy egy nagyon ütős monitort is kéne akkor vennem (mondjuk egy ilyen 50k) Tehát akkor pl. egy xbox one-t veszek 130 ropiért, de akkor megveszem hozzá a gta 5-öt, ami 10-15 ezer ropi, és a kontroller. Ez már bőven megvan 150 ezer, de akkor ugye kell egy tv/jó monitor, és akkor 200-nál tartunk. Plusz a konzolokra nem fog találni crackelt játékot, vagy csak 6 év múlva :D Most van egy jó gépem. Azt hiszem sokat spóroltam ezzel. Mondjuk pl. van 2 ember: Az egyik 150 ezerért megvette a konzolt, hozzá 1-2 játékot, és kontrollert. Tv-je már van hozzá. Minden évben elkölt rá 20 ezer forintot. 8 évig használja a konzolját. Tehát 8 év alatt 160 ezer forintot elköltött arra az izére plusz a konzol ára. Ez így kb. 310 ezer 8 év alatt.
Ezzel szemben a pc-s: Vett egy gépet pl. 250 ezerért (annyiból egész ütőset lehet csinálni, egy i5 4460+gtx 970 sokáig nem fog csalódást okozni :D) Monitorja volt hozzá. Hűen ragaszkodott ahhoz, hogy megveszi a neki tetsző játékokat, de előtte mindegyiket kipróbálta, tehát nem vásárolt feleslegesen. Minden évben megvett 1 játékot, ami igazán tetszett neki. A játékok átlag ára 10 ezer volt. 4 évig használta a gépet, utána platformot váltott. (és nem fejlesztett, frappánsan leváltotta)
4 év alatt elköltött 290 ezret. Tehát a pc gaming valahol még olcsóbb is lehet, a hülye konzolosok meg azzal jönnek, hogy a pc tuti drágább... Ez az egész amit írtam csak egy vázlat, az életben természetesen változatosabban történnek a dolgok. Az esetleges javítások/cserék árát nem számoltam. Én vérbeli pc-s vagyok, már leírtam miért. A pc nekem nem csak kényelmes, de a grafika is rohadt szép. Nemrég vettem meg a gtx 950-em, a beállítások nagy része very highon fut 1080p-n. Nagyon szép a grafikája, anyám amikor bejött velem beszélni, meglátta, és még ő is megdícsérte, pedig őt aztán sohasem érdekelte a számítógépes grafika :) :) Ennyit a konzolokról :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!