A tv-kbe úgyértve adásokba miért vezették be az a r*hadt mozi csíkot? Mert nem látom semmi értelmét csak kissebb lett tölle a képernyő.
Íves képernyőt már feltalálták, azt is, amelyiken a sík képernyőt meg tudja hajlítani ívesre beállítás szerint.
Olyat még nem, ami amorf módon át tud alakulni 4/3-ból 16/9-be, megőrizve a pixelszámot.
Akit ez zavar, vegyen projektort, ott a konkrét képadaton kívül minden, az egész szoba a fekete csík, úgy biztos nem zavarná. :)
Hát a 21/9-en (vagyis 7/3-ason) aztán tényleg hülyén nézhet ki egy 4/3 film, a képernyőn majdnem annyi a fekete két oldalt, mint a kép középen.
Mi ez a méretarány, IMAX?
"A mozikban jelenleg alkalmazott leggyakoribb képarányok az 1,85:1 és a 2,39:1"
A kettő közötti arány a 21:9, tehát filmezésre ez a tv típus jobb, mint a 16:9-es.
4:3-as képarányú videókhoz meg tökmindegy milyen tv-t veszel, de egy mai, drága megjelenítőt kár. :)
Hát akkor lehet, hogy én vagyok a legkevésbé reklamálós, mert pl. a 16/9-es monitoromon sosem tűnt fel a mozifilmeknél a csík alul-felül. Engem mindig is az a képrész érdekelt, ahol történik is valami. :)
Nézzük pozitívan, ha van fekete csík, több hely van a jól látható feliratozásnak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!