A laptopom akkumulátorát hogyan kímélhetném?
Enyém nem ment még tönkre. Havonta egyszer teljesen lemerítem, feltöltöm, és még mindig 2,5-3 órát kibír. 95%-os, 4 éves, 22450 üzemóra van benne.
De ha nagyon félted az akkut, akkor vedd ki. Bár úgy áramszünetkor kikapcsol majd.
A laptopok nem nagyon bírják a 24-7 használatot, nem ajánlott komolyabb szervert üzemeltetni velük, olykor-olykor még olcsóbb egy vps-t bérelni.
Illetve létezik olyan program, ami 90% fölé nem tölti, és csak akkor tölti fel ha olyan 20%-ra lemerült. Így biztosan nem lesz baja, olyan, mintha rendesen használnád. Egyik ThinkPadben azt hiszem ez beépített program, de a nevét nem tudom.
Találtam egy nagyon jó leírást:
én pont három éve használom úgy, hogy sosincs levéve töltőröl...valamelyik nap pár órára mégis levettem, megdöbbentett milyen jól bírta..20%-ot vesztett...
szóval nem megy tönkre az akkumulátor, ezek már baromijó gyári védelemmel, töltésszabályozással működnek..
több ezren használják szervernek(is), csak nem tudsz róla.
neked is legyen örömteli éved!
Köszönöm ment a pacsi :)
(Igy néz ki az a válaszolo aki nem bˇ.szakszik.kötekedik köszönöm)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!