Árammal hogy lehet úgy fűteni, hogy központi fűtés legyen?
Azaz ne helyiségenként legyen egy konnektorba dugott fali panel, vagy egy olajradiátor.
Van vmi olyan készülék, mint a vegyestüzelésű / gáz-kazán?
Ami csak egy helyen használja fel az áramot, és azt osztja szét a teljes házban?
Ha van ilyen, kb. mennyi a fogyasztása?
Üsd a gooleba: villanykazán enter
Sok oldalt kapsz, válogathatsz..
Teljesen mindegy, mivel látod el melegvízzel a radiátoros fűtési rendszered, ez lehet villany is...
Most, hogy rezsicsökkentés van, kész Hawai...
Ahogy az első írta..a csövekben keringő víz, vagy bármilyen alaklmas közeg nem tudja, hogy a kazánban mi fűti fel..akár fa, gáz, villany...stb..szólsz egy szerelőnek, hogy építsen be saccperkábé 5-10 kWattnyi fűtőtestet a kazánba, aztán ha kész, leszóltok Paksra, hogy adjanak egy kis atomot rá, mert villannyal kezdtél fűteni...
persze csak vicceltem, mert az ötlet kiváló.
már olvasgattam a témában, mióta az első válaszoló írt.
lennének kérdéseim, amik 4-5 honlap böngészése után sem derültek ki:
hogy számolom ki, hogy a ház m2-e alapján mekkora teljesítményű kazánt kéne vennem?
mekkora tartály szükséges a víznek? nagyon kevés a hely, szinte a falon sincs helyünk. egy 120 l-es van jelenleg a használati víznek, még egy akkorát esélytelen, hogy fel tudjunk tenni valahova.
Ismétlem magam..
Googleba beütöd: kazán teljesítmény számítás > ENTER
Segítek, egyet ide linkelek, de van több is:
köszönöm. de a kulcsszóra kerestem, már vagy 6-8 oldalt megnéztem, kalkulátort ott nem találtam.
igaz, eddig csak a működési elveket tanulmányoztam.
majd holnap keresek vmi kalkulátort a víztartályhoz is.
tartályhoz nem találtam kalkulátort.
ez a teljesítmény pedig szerintem nem az, ami nekem kell, mármint a kalkulátor.
a végén felsorolja a fűtési lehetőségeket, de az áram nincs közte.
"hogy számolom ki, hogy a ház m2-e alapján mekkora teljesítményű kazánt kéne vennem? "
Kérdésedre: ott a válasz a linken, azzal ki tudod számolni a teljesítményt.
Nincs közte a villany? Teljesen mindegy, mivel állítod elő a kívánt teljesítményt. A villany egyébként megközelíti a 100%-ot.
Persze a villany azért nincs közte, mert egy cég kalkulátorát használod, aki nem gyárt elektromos kazánt, és ahhoz, hogy vásárolj tőlük és meg tudják adni a kazántípust, és árajánlatot tegyenek, ahhoz persze hogy kell, hogy mivel akarsz fűteni!
Azért egy fűtési rendszer összeállítása, hogy alig tudsz valamit egy fűtési rendszerről nem egészen megy csak a netről, de az alapdolgok leszedhetők...
Benne van a tágulási tartály, csak egy kicsit bogarászni kell a neten... Aztán van amiben nincs.
Ebben is van tágulási tartály, de azt hiszem, ha meglátod, hogy milyen teljesítményű hálózat kell, elgondolkozol...
Valóban nem vagyok szakértő, így köszönöm a linkeket.
Át fogok mindent bogarászni, kérlek pár nap múlva majd térj vissza ide, vagy írhatok majd privátot?
Most is árammal fűtünk, a teljesítménynövelést pedig így is - úgy is szeretném megcsináltatni, egyszerűen szükség van rá.
Nagy hidegekben eddig ha mentek a fali panelek, + mikro, mosógép, már nem bírta.
Idén eddig szerencsénk volt, nem volt hideg.
De nem fűtjük azt a szobát, ahol nem vagyunk.
2-3 fali panel megy, remélem, hogy az egyetlen kazán nem fog többet fogyasztani, mint a jelenlegi 2-3 (nagyon kemény hidegben 4-5 is ment egyszerre, ebből 3 fali panel, 2 olajradiátor) készülék.
És ha ugyanannyit, vagy akár kicsivel többet is fogyasztana, nekem akkor is megérné, hogy végre központi fűtés legyen, ne ez az "itt bekapcsolom - ott kikapcsolom" módszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!