Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » LCD kijelző csak polarizált...

Névtelenül nevű kérdése:

LCD kijelző csak polarizált szemüveggel látszódjon?

Figyelt kérdés

Szeretném tudni, hogy a sony smartwatch 2 órámat át lehet-e alakítani úgy, hogy szabad szemmel többé már ne lehessen látni amit kijelez, csak speciális polarizált lencséjű szemüveggel.

Olvastam valami rétegről a kijelzőn, amit el lehet távolítani. Valaki?

2015. dec. 30. 09:51
 1/10 anonim ***** válasza:
46%
szedd le a kijelzőjéről a polárszűrőt
2015. dec. 30. 10:01
 2/10 anonim ***** válasza:

De ha moziszemüveggel akarod nézni akkor csak az egyik szemeddel fogod látni mivel abban pont az a lényeg hogy az egyik lencséje elvan forgatva 90°al.

Igen ki kell szedni az órából a polár fóliát

2015. dec. 30. 23:41
 3/10 A kérdező kommentje:
Ok, köszönöm. Rámegyek óvatosan a témára. Elrontani sem akarom. Puskázásról van szó egyetemen.
2015. dec. 31. 08:12
 4/10 anonim ***** válasza:

Azt se felejtsd el, hogy az LCD kijelzőkön lineáris polarizációs szűrő van feltéve, amíg a tv/mozi polarizált szemüvege körpolarizációs szűrővel működik, jobbra és a másik szem előtt balra forgó polarizációjú mezőt engedi csak át a szűrő.

Egyébként ha egy LCD kijelzőt fényképezőgép optikája elé készült polarizációs szűrőn keresztül nézed, akkor

ahogy a szemed előtt lévő szűrőt elforgatod, a kijelző (LCD képernyő) elfeketedik illetve láthatóvá válik.

Az LCD képernyő úgy működik, hogy két ellentétes polarizációjú lineáris (nem körpolarizált) polrizációs szűrő közé van téve az átlátszó elektródok között lévő LCD kristály, ami normál körülmények között 90 fokban elfordítja a belépő fény polarizációs síkját és átlátszó az egész "ablak". Amikor feszültség alá helyehi az elektronika az egyes szegmenseket, akkor ott nem forgatja el a síkot és ott a két egymásra merőleges polarizációs fólia lezárja a fény útját.

Ha le tudod veni a felső polarizációs szűrőt az LCD-ről, akkor bele tudod tenni egy szemüvegbe és a kijelző látszólag nem működik, viszont a speciűlisan meghekkelt szemüvegeden minden úgy látszik, mint ha minden rendben lenne a kijelzővel.

Annak idején még huszonéves koromban nagyon sokat kísérleteztem ilyesmivel, szóval már ezek nem jelentenek újdonságot. :)

na mennyit írok..mert ittam egy kis pezsgőt..

De amit írtam, attól még pontosan úgy van, legfeljebb a helyesírási hibákért kell majd elnézést kérnem, mert nem olvasom vissza kivételesen.

2015. dec. 31. 20:12
 5/10 anonim ***** válasza:

Egyébként nagy a valószínüsége, hogy nem fogod tudni lehúzni a felragasztott szűrő fóliát, mert már próbáltam kísérlethez törött laptop kijelzőről lehúzni, de az mindig a kijelző sérülésével vagy a fólia szakadásával járt. Legfeljebb akkor lehetett kicsit nagyobb darabokat lehúzni, ha napon jól felforrósítottam a hibás kijelzőt (amiért már nem kár) és akkor is szét jött két üveglapra. ami között ott volt az LCD olajszerű anyaga, ami mérgező cianobifebil, ami ha megérintjük akkor bőrön keresztül is felszívódik és mérgező. A bifenil összetevőt tartják károsnak belőle. Egyébként nagyon érdekes, ezt használják a déligyümölcsök penészedés elleni védelmére, ezért mondják sokszor, hogy a nem bio citrom reszelt héját ne használjuk élelmiszerként. ..mert bifenillel kezelték a növényi rothadás és penészedés ellen.

na de tényleg sokat írtam az egyre inkább szerte ágazó témában.

[link]

Most hadd ne keressem ki melyik is kell neked, mert már kell megártani a pezsgő..

Na BUÉK neked 2016-ban is! :)

2015. dec. 31. 20:24
 6/10 anonim ***** válasza:
...nektek mndenkinek BÚÉK!!!!
2015. dec. 31. 20:24
 7/10 anonim ***** válasza:

[link]

Majd megtalálod ebből is ami neked kell, csak ha netán szétesne a kijelző a fólia feszegetésétől és elérhetővé válna az LCD olajos anyaga, kell vigyázni vele, ne érjen a bőrödhöz. Nálam szétjött, törött, szakadt ami8kor próbáltam.

2015. dec. 31. 20:30
 8/10 anonim ***** válasza:

..ráadásul vissza se lehetne már tenni mert felpöndörödik és nem ragad vissza, szóval az utána már tutira kuka.

Mondjam, hogy inkább csak eldobanó holmival kísérletezz? Igen! ..csak azzal.

2015. dec. 31. 20:32
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes választ. Boldog Új Évet neked is! :)
2016. jan. 1. 08:23
 10/10 anonim ***** válasza:
Köszönöm! :)
2016. jan. 1. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!