Baofeng UV-5R adóvevőt hogyan tudom rendesen beprogramozni?
Baofeng UV-5R Adó-vevőm van, az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudok vele rákapcsolódni átjátszóállomásokra, hogyan tudom rendesen beprogramozni, illetve milyen frekvenciákon lehet ingyen beszélni. Találtam már leírásokat de nem igazodtam ki rajta. Eddig még senkit se találtam meg rajta, pedig átfutottam már az összes frekvenciát. Csak értelmes válaszokat kérnék
Ui.: Kezdő vagyok, tehát ha hülyeséget írtam nem kell lekurni érte.
A programozása úyg a legegyszerűbb, ha szerzel hozzá adatkábelt és leszeded netről a CHIRP nevű progit, és rákötöd számitógépre.
Átjátszókat úgy tudod használni, ha a rádión beállítod az átjátsó lejövő vételi frekijét, valamint az adáskori frek. eltolást és a Ctcss kódolást/dekódolást, ehhez itt találsz infót: [link]
Ingyen beszélni a 446,000 - 446,100 MHz közötti PMR sávon tudsz, erről a pontos frek. kiosztás: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!