Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Kellene egy olyan eszköz amit...

Nagy tankos kérdése:

Kellene egy olyan eszköz amit ha megpörgetek akkor átadja az energiát egymásnak az a pörgő valami és így nem áll meg Ezeket örökmozgóknak nevezzük és ilyen eszköz kéne. Szóval valaki tud nekem egy ilyet mutatni vagy egy tervrajzot vagy egy linket?

Figyelt kérdés

2015. dec. 2. 18:26
 1/7 anonim ***** válasza:

"Ezeket örökmozgóknak nevezzük és ilyen eszköz kéne."

Ezeket a pistike álmodozásának nevezzük.

2015. dec. 2. 19:20
 2/7 anonim ***** válasza:

Ilyen nincs.

Anno én is gondolkodtam ilyesmiken. :)

Én úgy terveztem (persze csak gondolatban), hogy fogok egy kerékpár-dinamót, annak a kivezetését rákötöm egy kis villanymotorra, a tengelyeket valahogy összeillesztem.Egyszer megpörgetnem a "rendszert", és forog a cucc az idők végezetéig.Mert ugyebár a dinamó forog, áramot termel a motornak,ha áramot kap a motor,az forogni kezd, a hozzáillesztett dinamót is forgatja...és így tovább.

Aztán beadtam ezt a fizika tanáromnak, ő meg felvilágosított az energia megmaradás törvényéről... :)

2015. dec. 2. 22:33
 3/7 anonim ***** válasza:
Lehet próbálkozni, ha létrehozol egy örökmozgót, garantált lesz a nobeldíj. Ilyen örökmozgót egyenlőre nem fogsz találni, valamilyen módon mindenképp kell energiát vinned a rendszerbe.
2015. dec. 3. 12:42
 4/7 Szirty ***** válasza:

"olyan eszköz amit ha megpörgetek akkor átadja az energiát egymásnak"

Rengeteg ilyen eszköz van. Pl. fogaskerék hajtás, lánc hajtás, szíj hajtás stb, stb. Mind pörög és átadja az energiát a másiknak. Sajnos nem örökké :)

Ez nem örökmozgó.

"Az örökmozgó (perpetuum mobile) olyan hipotetikus gép, amit ha egyszer beindítunk, örökké mozgásban marad, miközben nem von el energiát a környezetétől és a belső energiája is állandó szinten marad."

Rengeteg örökmozgó tervrajzot találhatsz az interneten ha keresed őket.

De olyan nem lesz közöttük, ami bizonyíthatóan és csalás nélkül működik is. Sajnos ez van.

2015. dec. 3. 15:37
 5/7 A kérdező kommentje:
Hát én úgy akartam hogy kondenzátorokat teszek az alaplapba és a másik oldalra egy villanymotor tetejére egy kis napelem mert neppal még az is tőlti és így északa is tud menni mert engem is felvilágosítottak erről! És mondták hogy nem fog működni de egy próbát megér
2015. dec. 4. 06:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Így már működhet, de kondenzátor helyett akku fog kelleni, és egy olyan napelem, ami képes feltölteni az akkut nappal, és eközben a motort is tudja forgatni. Akkuból meg akkora kell, hogy egész éjjel tudja forgatni a motort. A kulcs a minél kisebb áramfelvételű motor lesz.
2015. dec. 4. 07:38
 7/7 A kérdező kommentje:
Értem akkor bejöhet na köszi a tanácsokat!
2015. dec. 4. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!