Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi a különbség az áramgeneráto...

Mi a különbség az áramgenerátor vagy labortáp között?

Figyelt kérdés

2015. nov. 27. 17:23
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

Az áramgenerátor egy olyan eszköz, amely mindig az adott áramot hajtja át a rácsatlakoztatott körön.

A labortáp meg valami villanyszerelő terminológia, amiért régebben körmöst adtak volna. NEm tudom, manapság van-e még körmös :)

2015. nov. 27. 17:38
 2/9 A kérdező kommentje:

Körmös? :-D

Van egy labortápom és egy 9V aksit szeretnék vele tölteni.Az akku 9V 170mA azaz 8.4VTölteni tudom 17,5mA -al Max 9,8V-ig 14-16h-át ha jól számolom?

2015. nov. 27. 17:45
 3/9 A kérdező kommentje:
2015. nov. 27. 17:47
 4/9 anonim ***** válasza:
A labortápban van áramgenerátor. Tudod állítani a kimeneti feszültséget és a kimeneti áramot.
2015. nov. 27. 19:34
 5/9 Szirty ***** válasza:
53%

A kettőnek annyi köze lehet egymáshoz, hogy a tápegység túláram védelme áramgenerátoros (és nem visszahajló karakterisztikájú).

Tehát beállítasz egy kívánt feszültséget a tápegységen és egy áramot amit maximálisan megengedsz a terhelés számára.

Utána elkezded terhelni. Mindaddig, amíg a terhelő áram el nem éri a beállított áramlimitet, a kimeneti feszültség a beállított értéken marad.

Amint a terhelő áram eléri a limitet, a tápegység feszültség generátor üzemmódból áramgenerátor módra vált.

Ilyenkor úgy csökkenti a kimenő feszültséget, hogy a kimenő áram a beállított limitet ne haladja meg (annyi maradjon amennyi be van állítva).

2015. nov. 27. 20:34
 6/9 A kérdező kommentje:
Tehát a labortápban van áram generátor,így már többet sikerült megtudnom!
2015. nov. 27. 22:41
 7/9 Szirty ***** válasza:

"Tehát a labortápban van áram generátor"

Vagy nincs, de ezek közül az egyik teljesen biztos.

Ha tényleg elolvastad amit írtam, akkor abból az derül ki, hogy rövidzár/túláram védelem többféle létezik, amelyik egyik fajtája az áramgenerátoros üzemmód.

Botorság lenne azt gondolni, hogy minden, a világon létező labortápegység ugyanúgy működik.

2015. nov. 28. 10:48
 8/9 A kérdező kommentje:
Rövidzár védelem az van benne,azt tapasztaltam már.
2015. nov. 28. 16:33
 9/9 Szirty ***** válasza:
Az mindegyikben van, de mint írtam többféle túláramvédelem lehet.
2015. nov. 29. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!