Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Meleg a radiátor, hideg a...

Meleg a radiátor, hideg a szoba? Ez hogy lehetséges?

Figyelt kérdés
Albérletben lakom, fix a rezsi, viszont a tulaj szabályoz. Hogy lehet az, hogy meleg a radiátor, és hideg van mégis? Persze, van, hogy a radiátort is lekapcsolja, de amikor megy, akkor hogy lehet ilyen hideg bent? Már jeleztem neki, de azt mondta, hogy ő fűt.
2015. nov. 26. 09:00
1 2
 1/16 Tengor ***** válasza:
Valahol kiszökik a meleg levegő. Esetleg a falak hidegek, és a hő nagy része arra hasznosul, hogy azokat felmelegítse.
2015. nov. 26. 09:02
 2/16 anonim ***** válasza:
Nézd meg az ablakokat, hogy jól zárnak-e.
2015. nov. 26. 09:12
 3/16 anonim ***** válasza:
Ja, valahol szökik a meleg. Tegyél egy hővisszaverő fóliát a radiátor mögé a falra. A radiátor elől vegyél el minden bútort és a függöny se érjen oda. Az ablakon ha húz a levegő, szigeteld huzatvédővel. A ház szigetelt?
2015. nov. 26. 09:22
 4/16 anonim ***** válasza:

Illetve ott van még az ember hőérzete is, ami nagyban függ a napszaktól, testi állapotoktól(vérnyomás/pulzus/táplálkozás)

Van, hogy 25 fokban fázom, és van, hogy 18 fokban izzadok.

2015. nov. 26. 09:27
 5/16 anonim ***** válasza:
Nézd meg az ablakok és az erkély ajtó résein jön-e be hideg. Az általában vacak szokott lenni. Tömd be alul ilyen nagy szivaccsal.
2015. nov. 26. 09:40
 6/16 A kérdező kommentje:

18 fok felé még sose ment, én nagyon fázom. Húsz a célom, de ma reggel is 15-öt mértem, és pulcsikban vacogtam.

Az ablakok zárva vannak, de nem a legjobb a szigetelés, de azért annyira nem is rossz, hogy ilyen jégverem legyen.

Ez a hővisszaverő fólia nagyon jól hangzik, sosem hallottam róla, most rágoogleztam, ilyenre tuti beruházok!

Köszönöm mindenkinek a javaslatokat, tömögetni is fogok :D

2015. nov. 26. 09:51
 7/16 anonim ***** válasza:

a hővisszaverő fóliával még várj, az csak a fal felé sugárzó hőt veri vissza...

a radiátor hője lassan emelkedik felfelé, és inkább statikusan megáll a mennyezetnél..ezt úgy lehet becsapni, hogy dinamikussá teszed a hőáramlást, ezáltal mejdnem egyenletesen terül el a szobában..

én azt csináltam, hogy egy kis ventillátort tettem a radiátorhoz úgy, hogy a meleg levegőt ne felfelé, hanem oldalra, vagy lefelé fújja..a ventillátor csak húsz wattot fogyaszt, nem szólhatnak érte..viszont a hőérzeted sokkal jobb lesz...

egy próbát megér..mert téltábornok még nem is ért ide

2015. nov. 26. 11:30
 8/16 vatafak ***** válasza:

mellesleg ha megy ez az úgynevezett radiátor akkor mégis milyen meleg (40-50-60C) és vajh mekkora maga a fűtőtest és mekkora a légtér amit be kéne fűtenie? mert egy 600x600 DK lemezradiátor nem fog neked 40-50 légköbmétert (egy kb 4x4es szoba) befűteni...

amúgy meg 15 fokban nem lehet létezni, ha nem ad a főbérlőd legalább 20-at akkor nem fűt rendesen oszt kész

2015. nov. 26. 13:00
 9/16 anonim ***** válasza:
na ez az! Hiába meleg, ha csak monndjuk 40 fokos, azzal nem fogja felmelegiteni a szoba levegőjét
2015. nov. 26. 13:22
 10/16 A kérdező kommentje:

vatafak: Minigarzon méretű, 3 mini helységes - wc, fürdő, szoba, mindegyikben külön radiátor. A fürdő, szoba radiátora, hát, olyan A4-es füzet méretű, a nagyszobai egy normális nagy radiátor. A folyosón nincs fűtés, viszont ez -szerintem- ennyire nem hűthetné le... A radiátor, hát, sajnos ez passz, hogy milyen meleg, nem tűzforró, de a langyosnál melegebb.

Mindenkinek köszi a válaszokat, tényleg, tök hasznosak, csaj létemre nagyon kétségbe vagyok esve mi lesz velem télen :D

Igazából légmelegítőt / hősugárzót akartam venni, de tudomásommal brutálisan pörgeti a rezsit. Ha a rezsi kiugrik, akkor már nem lesz fix :( Haaajaj. Mindent ki fogok próbálni, hátha sikerül megoldani.

2015. nov. 26. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!