Milyen ellenállással helyettesíthetném a LED-et?
"csak úgy odatenni egy ledet meg nem lenne túl esztétikus"
csak úgy odatenni egy ellenállást meg esztétikus
#3: Természetesen, pontosan mit fényképezzek le? Magát a ledet?
#4: Egy ellenállást könnyebb eltakarni mint egy világító ledet.
#6:
Megoldhatónak természetesen megoldható lenne, de nem szeretném, mivel az izzósor ilyen jégcsap alakú műanyagban van, ami szerelésnél eltört (miközben próbáltam belőle kihúzni a hibás ledet), ezért sajnos nem pótolható, mindenképp ellenállással szeretném megoldani. Mint a leírásban is említettem, a kábelt összekötöttem (mintha nem is lett volna ott semmi), ezért azt külön nem fényképezem le, egy összekötött kábelen semmit nem lehet látni. Lefényképeztem a led-et, az alábbi linken tudod megtekinteni:
Sajnos csak ennyi maradt meg belőle. A lábai kirohadtak, ezért ment tönkre, de ezt csak kiszedés után láttam, bár ez mindegy is a megoldás szempontjából. Ha az segíthet még a feszültség szempontjából akkor ilyen jégfehér színű volt. Köszönöm, hogy szánsz időt a problémámra!
#6:
Még annyit a helyét illetően, hogy csak lógott a kábelen, a súlyát a forrasztás tartotta a lábaknál. Nem egy túlgondolt gyári megoldás...
Akkor nemes egyszerűséggel forrasz be egy hidegfehér ledet, aztán húzz rá zsugorcsövet, és melegítsd rá. Nem lesz zavaróbb, mint az ellenállás, és nem kell méretezgetni sem. Az meg hogy a zsugorcső alatt világít, senkit nem fog zavarni.
Ha egyébként valami ilyesmi, és a vezeték is így néz ki, akkor azt az özvegycsinálót dobd ki, mielőtt valaki meghal.
Zsugorcsővel nagyon jó ötlet, köszönöm! Így néznek ki a jégcsapok, de fehér vezetékes és van rendes adaptere is, 10m-eset 12e-ért vettünk a Praktikerben még 2 éve, merem remélni, hogy komolyabb, mint ez.
Nagyon köszönöm a segítséget és az ötletet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!