Fényképezőgépet vagy mobilt?
Karácsonyra kapott Samsung ES20(10 megapixel, 4x optikai zoom)
fényképezőgépem 2 és fél hónap alatt elromlott, és "nem érné meg megjavítani" ezért felajánlották, hogy válasszunk valamit helyette. Ugyanilyet szerettem volna, de már nincsen. Ezért 2 közül választhatok: Olympus FE-47 (14 megapixel, 5x optikai zoom, piros :S) és Samsung s5230 (rózsaszín vagy fehér).
Természetesen mind2re kellene még ráfizetni.
Egyébként a mobilt is karácsonykor láttam meg, azóta is fáj rá a fogam... De hát nekem fényképező kellett :D
Na, melyiket válasszam? Emígy lehet, hogy rögtön bólintottam volna a fényképezőre, de mondták, hogy nem muszáj fényképezőgépet választanunk, ezért jött szóba a mobil. Meg hát szerintem a piros nem valami szép szín. De feketét és szürkét nem kaptak, a kék meg félre van tetetve :S
Még 1x és utoljára: Melyiket válasszam?
Kösz, a válaszokat!! :)
Első:
Egy mobil bármilyen jó képeket is csinál, sosem lesz olyan, mint akár egy gagyibb fényképezőgép.
Bár gondolom nem akarsz profi fotós lenni, ha meg csak néha-néha ezt-azt lefényképezni kell (pl. családi események, myvip-re tükrös képek, csövessel pózolás) arra jó a mobil is, ha jót csinál.
De gépen is meg kell nézni, mert lehet, hogy mobilon jól mutat, de amint gépre másolod szörnyű minősége lesz.
Utolsó: Mi mi? Nem erről van szó. :S De mind1.
Hagyjuk. Még továbbra is fenn áll a kérdés.
Szia! Én vagyok a tegnapelőtti 23:31-es válaszoló.
Ha neked ilyen "egyéb" célokra kell a mobil, akkor NE vegyél s5230-at, mert én 10ezer forintért tervezem beszerezni, de tesóm a T-mobilnál 5 ezerért vette, szóval nehogy leégesd magad a haverok előtt. Arról nem is beszélve, hogy nagyon elterjedt telefon, szóval a "rajolást" elfelejtheted vele. Ja, és nincs hozzá GPS, és csak 65Mb a memóriája kártya nélkül...
Akkor már inkább Omnia II-t vegyél (azaz vetess), lehetőleg aranyozottat, vagy "ájfónt" :P
Amúgy szerintem pár év múlva már bánni fogod, hogy ilyen "haverok előtt menőzök" indokkal dobtál (vagy inkább dobattál ki) pénzt azt ablakon... Emlékszem, hogy vagy 7-8 éve, amikor kezdtek bejönni a színes képernyős telefonok, akkor még én is ilyen "korszakomat" éltem, és 80 ezerért vettem egy telefont. Egy-másfél év múlva már az alacsonyabb kategóriás telefonok is többet tudtak, mint az... Azóta nem költök 10ezertől többet telefonra (de akkor is csak 2-3 évente veszek újat, amikor már elhasználódik a régi).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!