Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Laptop hűtés tuningolás...

Laptop hűtés tuningolás megoldható, vagy egyéb megoldás a jobb hűtés éredekében?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kb 1 éve vettem egy Toshiba Satellite L-50 típusú laptopot.Sajnos elkövettem egy nagy hibát, hagytam belerángatni magam a hülyeségbe és nem néztem utána a dolgoknak. Eredetileg én nem ezt szerettem volna megvenni de rábeszéltek.Amit tudni kell erről a típusról hogy a i7-es processzor nagyon csábító viszont a hűtése hihetetlenül rossz.Alapjáraton nincs is vele nagyon probléma 40 fok körül ingadozik, viszont amikor elkezdek játszani 80(!) fok fölé emelkedik hőmérséklet kb 5 perc után.( ezeket az értékeket takarítás és a gép teljes újrarakása után mértem)És értelemszerűen vissza esik a teljesítmény és elkezd lagollni.A kérdésem az lenne hogy mi tudnék tenni, ha elviszem egy szakihoz, ő tudna vele valamit kezdeni? Van valami tanácsotok, ha valaki segítene azt nagyon megköszönném! : (

2015. nov. 21. 13:10
 1/8 A kérdező kommentje:
Pontosítok ha megnyitok a neten 3 ablakot felkúszik szépen 55 fokra. Sűrgősen kéne valamit csinálni vele mert gondolom azért nem tesz jót neki hosszútávon ez.
2015. nov. 21. 13:18
 2/8 anonim ***** válasza:
Újra volt pasztázva?
2015. nov. 21. 13:38
 3/8 A kérdező kommentje:
Nem lett újrapasztázva mióta megvettem.De olvasgattam pár tesztet de mindenhol ugyan azt írják, hogy ezek a problémák jelentkeznek. Szóval szerintem az sem oldaná meg a dolgot. : S
2015. nov. 21. 14:12
 4/8 anonim ***** válasza:

Én ugyan nem így gondolom, de ha igazad van, akkor be vagy kerítve nincs megoldás..

Azért gondold meg: ha a processzor elsődleges hűtőfelülete rosszul adja át a hőt a hűtésre hivatott további elemeknek, akkor azokkal utána már csinálhatsz akármit, az elsődlegesnél bukik (romlik) el a dolog...

2015. nov. 21. 18:01
 5/8 A kérdező kommentje:
Megnézem majd azért, de néztem videókat azzal hogy újrapasztázom nyerek 3-5 fokot. De még úgy is magas lenne szerintem.
2015. nov. 21. 18:35
 6/8 A kérdező kommentje:

Akkor majd megcsinálom a pasztázást biztos ami biztos. Meg gondolkodom hogy beszerzek egy laptophűtőt. egy ilyenre gondoltam: [link]

Ennek a legnagyobb a fordulatszáma meg a levegőszállítása. Ezzel szerintetek hány fokot nyerhetnék?

2015. nov. 21. 19:16
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha nyersz 3-5 fokot a pasztázással, és a kritikus hőmérséklet alá kerülsz, már jó(bb) vagy.

Magam nem foglalkozok laptoppal és javítással, de más szakmaként kíváncsiságból, kihívásként javítottam sikerrel "hőcsövet". Ez a nagyon speciális kialakítású és töltetű cső hatékonyan szállítja a meleget a ventillátorhoz. De már nem foglalkozom vele.

Ha ennek töltete megszökik, akkor oda a hőszállítás és így a hűtés is.... Ez csak eszembe jutott.

Új korában is gond volt a laptoppal?

2015. nov. 21. 21:40
 8/8 A kérdező kommentje:
Hát amikor megvettem annyira még nem tűnt fel ez a dolog. Az volt a furcsa hogy olyan meleget fúj ki a ventillátor rendesen irritálja e kezemet, meg a jobb oldalt igen meleg volt a billentyűzet alatt.+ a furcsállottam hogy kevesebb fps-em van játékokba mint amennyinek kellet volna lennie szerintem. De egyébként igen mintha valamennyivel romlott volna helyzet.
2015. nov. 21. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!