Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Meghibásodhat egy laptop, ha...

Meghibásodhat egy laptop, ha működés közben kihúzódik a tápkábel, de nincs benne akku amire átkapcsolhatna?

Figyelt kérdés

Van egy laptopom, aminek az akksija már elhasználódott (nem tölti), ezért akksi nélkül, adapterrel használom.

Az lenne a kérdésem, hogy ha akku nélkül működtetem a laptopot és közben kihúzódik a rajta lévő csatlakozóból a tápkábel, akkor tönkremehet-e ettől az alaplapja vagy a processzora.

#tápkábel #laptop #kihúzódik
2015. nov. 13. 13:21
 1/5 Tengor ***** válasza:

Azok nem igen, bár nyilván nem szerencsés csak úgy megvonni az áramot.

Ami fokozottan veszélyeztetett az a HDD, és nyilván a mentetlen adatok.

2015. nov. 13. 13:28
 2/5 A kérdező kommentje:

Azért kérdezem, mert tegnap pont megtörtént a kábel kihúzása a kérdésben leírt módon, utána többször próbáltam elindítani a laptopot, de csak egyszer sikerült, pedig ugyanúgy próbáltam, a következőképpen:

A laptopba bedugom a tápcsatlakozót, megnyomom a bekapcsoló gombot, ezután hallatszik, hogy a merevlemez felpörög, de néhány másodperccel utána felpörög a processzor hűtője is, ezután leáll a laptop és a rajta lévő LED-ek hibakód alapján lehetséges processzorhibát jeleznek.

A laptop típusa DELL E6500 és a processzorral szerintem nem lehet baj (és a merevlemezzel sem), ha egyszer sikeresen elindult.

2015. nov. 13. 13:37
 3/5 anonim ***** válasza:
Szerintem lehetséges, bármilyen hihetetlen is.
2015. nov. 13. 14:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Jobb lenne, még a rossz akut is benne hagyni, mert átmenetileg az is ad áramot. És a hirtelen feszültség lökéstől is megvéd.
2015. nov. 14. 13:02
 5/5 A kérdező kommentje:
Az elmúlt két hét alatt azt vettem észre, hogy, ha legalább egy óráig nem volt bekapcsolva a laptop, akkor általában elsőre elindul, de ha nemrég be volt kapcsolva, akkor egyáltalán nem indul el (processzorhibát jelezve leáll).
2015. nov. 28. 22:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!