Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Lehetne egy routert össze...

Greenbeate kérdése:

Lehetne egy routert össze kötni másik routeral?

Figyelt kérdés
Olyan lenne a dolog , hogy testvéremtől jön az internet hozzám LAN kábellal az ő routerja wifis de a wifi jel nem jön el hozzámig és szeretném , hogy nálam is legyen wifi lehetne olyan , hogy ami a routerből jön kábel hozzám a gépbe arra tennék egy másik wifis routert az működne?

2015. nov. 11. 19:38
 1/10 anonim ***** válasza:
Igen.
2015. nov. 11. 19:53
 2/10 A kérdező kommentje:
Tudnál segíteni , hogy ennek a menete hogyan zajlik rá dugom a routert utána?
2015. nov. 11. 20:13
 3/10 P.O.C. ***** válasza:
Mi a pontos típusa a két routernek?
2015. nov. 12. 06:34
 4/10 A kérdező kommentje:
Ds-Link másikat még nem vásároltam.
2015. nov. 12. 17:59
 5/10 P.O.C. ***** válasza:

Másodiknak mindképp olyat vegyél, aminek van natív Access Point módja. A legtöbb Asus -nak van, pl. Asus RT-N12 D1

Aminek csak sima Wi-Fi router módja van, azt sokkal nehezebb összehozni egy másik Wi-Fi routerrel, mert bezavarják egymást illetve téged a dupla címfordítással.

AP mód esetén csak beállítod az AP módot, megváltoztatod a router IP -jét (ha szükséges) és jelszót és adsz a Wi-Fi -nek. Semmi más dolgod nincs.

2015. nov. 12. 18:22
 6/10 anonim ***** válasza:

Megoldható:

1. A második - nálad levő - router LAN-oldali IP-címét állítsd az első router IP-címtartományán belülire úgy, hogy az az első router DHCP-tartományán kívül essen.

Tehát például ha az első router LAN oldali IP-címe 192.168.0.1, DHCP-tartománya 192.168.0.100-192.168.0.199, akkor a második router LAN-oldali IP-címe legyen például 192.168.0.2.

2. A második routerben kapcsold ki a DHCP-szervert.

3. A két routert a LAN portjaikon keresztül kösd össze. Azért ne az első router LAN portjából a második router WAN portjába, mert a dupla NAT problémákat okozhat.

4. A két router vezetéknélküli SSID-je és WPA-kulcsa legyen azonos, de legyenek más frekvencián, hogy bár könnyű legyen a roaming, de ne zavarják egymást.

2015. nov. 12. 18:23
 7/10 P.O.C. ***** válasza:
Na látod, pont a #6 -os válaszíró által leírt kínlódást kerülheted el, natív AP móddal rendelkező router -okkal.
2015. nov. 12. 18:27
 8/10 P.O.C. ***** válasza:
Bár a 4. pontban leírt ez esetben is ajánlott.
2015. nov. 12. 18:29
 9/10 anonim ***** válasza:

"pont a #6 -os válaszíró által leírt kínlódást kerülheted el, natív AP móddal rendelkező router -okkal."

Csak a DHCP-szerver kikapcsolásában és a LAN porttal való összekötésben különbözik - az nem sok/nehéz művelet.

2015. nov. 12. 18:52
 10/10 P.O.C. ***** válasza:

Én is azt hittem korábban, de nem. Két TP-Linket kötöttem össze pár hónapja úgy, ahogy leírtad, működött, de nem volt tökéletes. Sokkal lassabb volt a net a kettes routeren keresztül. És volt pár weblap amit nem, vagy csak félig töltött be, míg mások, normálisan és gyorsan működtek. A fő routeren keresztül minden OK volt. Azt se volt megoldás ha megcseréltem a két routert vagy kikapcsoltam a tűzfalakat. Végül is az oldatta meg, hogy 2-es roterre ráraktam az OpenWrt -t, ott be tudtam állítani rendesen az AP módot.

Szóval valami csak van abban az AP módban, ha elég lenne csak a DHCP kikapcsolása, egyik gyártó se rakná rá külön funkcióként, sőt akkor senki se vásárolna drágább Access Pointot az olcsóbb Router helyett.

2015. nov. 13. 07:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!