Milyen MIKROFONT kellene vennem itthoni ÉNEK felvételéhez?
Figyelt kérdés
Nem feltétlenül stúdió minőségre gondolok, csak egy minőségibb hangzásra ami például itthoni feldolgozásokhoz megfelel. Olyan kellene ami számítógéppel kompatibilis. Még utána kell olvasnom, hogyan is működik maga a felvétel. Ha valaki ebben is tudna adni egy kis felvilágosítást azt is megköszönném!2015. nov. 8. 14:45
1/4 anonim válasza:
Bármilyen dinamikus mikrofon megteszi, én vettem már 3000 ft körül olyat, ami meglepően jó volt, de túl sokat ne várj tőle. Igazán jó minőségű felvételhez nem árt egy külső hangkártya fantomtáppal, komolyabb mikrofonnal, igaz több tízszeres szorzó a 3000 ft-hoz képest (de az már olyan is, pl éjjel az ablakon kidugva tisztán érthető vele egy 100 méterre beszélgető társaság, teljesen zajmentesen).
2/4 A kérdező kommentje:
Igen az már egy nagyon magas minőség nagyon magas áron. Elképzelhető, hogy a későbbiekben beruházok majd egy ilyenre, de addig megteszi valami gyengébb átmenetileg. Van esetleg konkrét miki amit tudsz ajánlani? Köszönom az eddigi válaszodat!
2015. nov. 8. 15:05
3/4 anonim válasza:
Nem használtam sokat, de erre gondoltam:
Egy hangmérnök barátom is tesztelte, neki is tetszett, ennyi pénzért jó cucc. Kicsit furán van bekötve, csak a mellékelt kábellel működik, sztenderd XLR-rel nem.
4/4 A kérdező kommentje:
Ennek nagyon jó az ára. Ha viszonylag tisztán felveszi a hangot akkor tökéletesen meg fog felelni. Maximum 10000-et szánok rá így az elején.
2015. nov. 8. 16:06
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!