Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi történik, ha egy átlagos...

Mi történik, ha egy átlagos elektromos cuccot, aminek 50 Hz-es hálózati frekvencia kell, olyan feszültségforrásra kötök, ami magasabb, vagy alacsonyabb frekvenciájú (mondjuk pl.10 Hz, vagy 200 Hz)?

Figyelt kérdés
Konkrétan arra gondolok, hogy mondjuk működik-e, tönkremegy-e, ilyenek.

2015. nov. 6. 17:44
1 2
 11/13 Budwa ***** válasza:
0%

Ezek igazak, amit írt az utánam hozzászóló, de akkor se 10 és 200 Hz van. Én arra értettem, hogy az nagyon nagy eltérés és azok tönkre vágják a dolgokat. itt +10 Hz-ről beszélünk. Csak hogy azért mentsem magam ,annyira hülye ne legyek :)

Mondjuk egy 50Hz-es motort ha rákötsz 200Hzre lehet elfüstöl. Egy számítógép főleg, ami annyira érzékeny, hogy szerintem 60Hzen is elfüstöl benne valami amint bekapcsolod, nemhogy 200on.

mondjuk hajsütő vas túl melegszik, szétégeti a hajad...

2015. nov. 7. 17:29
 12/13 Budwa ***** válasza:
12%

A frekvencia mérésekor megszámoljuk, hogy egy adott időtartam alatt hányszor ismétlődik meg az esemény, majd elosztjuk az illető időtartam hosszával.

1 Hz azt jelenti, másodpercenként egyszer következik be az esemény, 2 Hz azt, hogy kétszer stb. Az egység eredeti neve ciklus per másodperc (cps) volt, amit néha még ma is használnak. Más, a frekvenciát mérő egységek például a fordulat per perc (rpm) vagy a radián per másodperc (rad/s). A szívritmust és a zenei ritmust ütés per percben (bpm, beats per minute) mérik.

Alternatív módszer a mérésre, ha megmérjük két egymás utáni ismétlődés között eltelt időt (periódus), majd vesszük ennek a reciprokát:

2015. nov. 7. 21:26
 13/13 anonim ***** válasza:

"mondjuk hajsütő vas túl melegszik, szétégeti a hajad..."

Legalább olvastad volna az előtted szólót, hogy ohmos fogyasztónak mindegy...

2017. febr. 10. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!