Milyen tápegységet kell készítenem ehhez az erősítőhöz? Milyen alkatrészek kellenek hozzá?
Az erősítő kapcsolási rajza: [link]
Illetve én erre a tápra gondoltam: [link]
A kérdésem az lenne, hogy milyen alkatrészeket szükségesek ahhoz, hogy elbírjon 2 ilyen erősítőt(stereo miatt)?
Ez már jó.
Feltéve hogy:
- A tramszformátor legalább 120VA-es (ha csak mono erősítőt építsz és legalább 250VA ha sztereót).
- A +Ut és -Ut feszültség +/- 18V
- A C1 és C2 kondenzátorok min. kb 4700-10000uF/25V-osak
- A dióda híd elbír min 80V-ot és 5A áramot
Olcsóbb trafó:
A brutál magas árak miatt lehet jobban jársz, ha találsz olyan számítógép tápegységet, ami le tud adni 12V-ot meg 12A-t, az iyen tápok a tömegtermelés miatt olcsóbbak szoktak lenni, mint házilag építeni tápot.
Nagyjából igen, de inkább 10A-es hidat választanék.
A 18V szekunderes trafó meg sok lesz, üresjáratban a DC fesz fel fog menni 26.5 voltra. Az sok lesz a TDA-nak 18 helyett.
Úgy döntöttem elállok ettől a kapcsolástól, enne az az oka, hogy az utóbbi időben jobban utána néztem az erősítőknek és elég rosszakat olvastam a kapcsolásról...
Ezzel szemben találtam egy nem túl bonyolult kapcsolást amiről szinte csak jót írtak. Ez erősebb tápot igényel de szerintem az előző tápja tökéletes ehhez is némi módosítással.
Új kapcsolás: [link]
A táp új transzformátor: [link]
A táp új diódahíd: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!