Ha a tranzisztort ugy kötöm be, hogy az emitter a földre (-) a collector a pozitiv (+) részre van kötve akkor miért nincs zárlat?
Ha U2 re kapcsolok pld 10V akkor nem lesz rövidzárlat? hiszen R2 keresztül le van földelve.Vagy olyan ellenállás kell ami megfelel pld 10V nek és I = xy A áramnak?de akkor meg minek kell az R2 mert igy semmi értelme.
Vagy pld ezeknél:
Arra lennék kiváncsi, hogy miért nincs zárlat hogy nem következik be.Hiszen össze van kötve a + és a -.
Nem teljesen értem a kérdésedet, de:
Az első link az egy műveleti erősítő, nem pedig tranzisztor.
A másik két linken található kapcsolás egy 1 tranzisztros emitterkövetős együtemű erősítő kapcsolás, bázisosztóval.Én nem látok rövidzárat.
Mivel Re emitter ellenállás tulajdonképpen sorba van kötve a tranzisztor emitter-kollektor átmenetével, még akkor sem alakulhatna ki teljes rövidzár, ha a tranzisztor teljesen átvezetne.
Arra lennék kiváncsi, hogy miért nincs zárlat hogy miér nem következik be.
Elirtam most lehet, hogy érthető.
pld. ennél a képnél [link]
a tranzisztoron keresztül a +15v a föld felé van R3 és R4 keresztül ez lényegében zárlat hoz vezet ha + és - összekössük,
és én arra lennék kiváncsi hogy miért nem következik be vagy is, hogy mi történik ilyenkor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!