Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha az árammérő ceruza egyik...

Ha az árammérő ceruza egyik végét a fázisba teszem, a másikat hozzáérintem a földeléshez, akkor szabadna világítania a mérőnek?

Figyelt kérdés
Valamint nem tudom, be e van kötve a földelés a házban. Hogy tudhatnám meg meg ezt?

2015. okt. 2. 18:00
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
38%

"..ha szabványok tiltják..."

Nem úgy tűnik, mintha értelmeztél volna... Te azt írtad, hogy jó 30 évvel ezelőtt... én meg azt, hogy ma ezt veszélyesnek tekintjük... Ebből szerintem az következik, hogy volt, mikor így gondolták jónak, ahogy most látod.

Mi lenne a legjobb? #10 megírta.

2015. okt. 3. 16:41
 12/24 anonim ***** válasza:
12%

"Villanyszerelők csinálták meg így jó 30 évvel ezelőtt"

30 évvel ezelőtti szabályosan kivitelezett rendszer ma is jól működik. Ha elcseszték, akkor ma se jobb mint akkor.

2015. okt. 5. 13:34
 13/24 anonim válasza:
0%
Árammérőt csak sorosan lehet bekötni, és az műszer. Feszültséget lehet mérni maximum fázis és földelés között. Az árammérővel meg óvatosan, bízd szakemberre.
2015. okt. 5. 16:56
 14/24 Szirty ***** válasza:
20%

"Árammérőt csak sorosan lehet bekötni"

lakatfogót láttál-e már?

2015. okt. 5. 16:58
 15/24 anonim ***** válasza:
72%

"30 évvel ezelőtti szabályosan kivitelezett rendszer ma is jól működik. Ha elcseszték, akkor ma se jobb mint akkor."

Hát, bocsánat, ez csak félig van így. Lehet, hogy a Trabantok ma is átmennek a vizsgán dobfékes létükre, de hogy a tárcsafékkel hamarabb megállnak más autók, az biztos. A villanyozás is napjainkban fejlődik. Ma egy 30 mA-es hibaáramú áram-védőkapcsoló polcról levehető tömegcikk. Ezelőtt 50 évvel nagy eredmény volt a funkció összerakása 5 A-es hibaáramúra, aztán az NDK-s készülék, ami nem volt rossz, csak az átlagfizetésből hármat lehetett venni. Az ideológia éppúgy fejlődik.

2015. okt. 5. 20:08
 16/24 anonim ***** válasza:
Csak a pontosság kedvéért, ez 30 éve sem volt szabványos. Csak senki nem foglalkozott vele. 1980 óta biztosan nem megfelelő, de gyaníthatóan már az 1974-es szabvány változás után sem volt az. Sajnos nincs megbízható példányom az 1974-es (ha jól emlékszem most hirtelen az évszámra) vonatkozó szabványból, ami kivonatom van már abban sem volt ez így szabványos. És az már 40 éve volt. Más kérdés, hogy akkoriban gyakori szerelési módszer volt ez. Meg utána amikor elkezdték ezeket felújítgatni...
2015. okt. 6. 14:30
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Így van, 73. október elseje után lett új épületekben szabványtalan.
2015. okt. 6. 14:57
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Én lennék az utolsó, akire azt lehetne mondani, hogy kedvelem Szirty-t, de most például teljesen igaza volt. A lakat-fogó árammérésre való, nem kell hozzá bontani az áramkört, és nem sorosan kell bekötni. Miért is kellett lepontozni?

Szirty: első zöldmancs tőlem :P

2015. okt. 6. 16:46
 19/24 Szirty ***** válasza:
Köszönöm, bár nem tudom ki vagy.
2015. okt. 6. 16:51
 20/24 anonim ***** válasza:
0%
Nem szeretném minősíteni egyik válaszadót se, de szeritnetek a lakatfogó párhuzamosan vagy sorosan mér? Gondolja át mindenki a mérési módszert, és készítsen egy helyettesítő kapcsolást, ahogy azt tanítják mindenhol. A lakatfogó egy vezetőben folyó áramot méri. Ez a vezető innen kezdve része a mérőkörnek, és az a fogyasztóval "sorba" van kapcsolva. Hányszor csinálunk olyat, hogy az érzékenyebb mérés miatt 3x 4x áttekerjök a mérendő vezetőt a lakatfogón? Igen áramot csak sorosan lehet mérni, és a lakatfogó is "fizikailag" sorosan mér. más kérdés, hogy látszólag nem is ér hozzá a mért áramkörhöz.
2015. okt. 6. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!