Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egy párhuzamos (vagy soros,...

Egy párhuzamos (vagy soros, amelyik beválik) LC rezgőkört építenék váltóáramú meghajtással. Mekkora legyen a meghajtó váltóáram frekvenciája, hogy a rezgőkör saját frekvenciáján rezegjen? (A saját frekvencia pár Megahertz lenne, tesztelések céljából.

Figyelt kérdés
Leginkább valami képlet vagy leírás kellene.

2015. okt. 1. 08:30
 1/5 anonim ***** válasza:
2015. okt. 1. 08:37
 2/5 A kérdező kommentje:
Nekem nem a rezonancia frekvenciára van szükségem, mert az már megvan. Hanem mekkora legyen a bemeneti váltakozó feszültség frekvenciája?
2015. okt. 1. 08:46
 3/5 anonim ***** válasza:
75%
Pedig a rezonanciafrekvencián fog a saját frekijén berezegni.
2015. okt. 1. 10:20
 4/5 anonim ***** válasza:
Ilyen mélységű ismeretanyaggal kicsit merész belevágni... ha egy rezgőkör nem megy, majd egy száz megahertzes tartományban működő jelforrás építése menni fog?
2015. okt. 1. 11:54
 5/5 A kérdező kommentje:
Mielőtt az én szakmai hátteremet feszegetnénk, legalább olvasnád el rendesen a feltett kérdést, mivel nem 100 MHz-es tartomány, hanem pár MHz-ről írtam. Egy valamire való szakember megkérdezte volna, hogy mihez kell (esetleg elektronikai?,elméleti fizikai?,elektrodinamikai?), és csak ez után ad ötleteket,nem pedig csak azért ír, hogy kötekedjen vagy provokáljon. De megnyugtatásként nem egy rezgőkört építettem már meg. Mindenesetere köszi a hozzászólásod.
2015. okt. 2. 06:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!