Tintasugaras HP nyomtatóm minden nyomtatás után, vagy közben hibaüzenetet ír ki. Mit tegyek?
Van egy HP Deskjet 3515 nyomtatóm. Amikor bekapcsolom, egy lapot tudok vele nyomtatni, másolni, vagy más egyéb műveletet végrehajtani, de miután ez az egy megvan, kiír egy hibakódot (0xb808f342).
Miután kikapcsolom, majd bekapcsolom az eszközt, ismét 1 művelet végrehajtására alkalmas, majd ismét jön a hibaüzenet.
Ez nem normális, és fogalmam sincs, mit csinálhatnék vele, már mindent próbáltam:
- Alapértelmezett beállítások visszaállítása
- Kábelcsere
- Tintapatron csere
- Illesztőprogram csere
- Használat számítógépről (nyomtatás, scannelés) és nélküle (sima másolás)
Ha esetleg valakinek van HP nyomtatója és találkozott ilyen, vagy hasonló hibával, megosztaná velem tapasztalatait, és hogy hogyan sikerült megoldani a problémát?
Köszönöm előre a segítséget!
Nagy valószínűséggel tinta- vagy papíradagolási probléma.
Eredeti tintapatront (és tintát) használsz? Netán a papír lenne túl vastag?
Az enyém (HP Deskjet D1360) pl. érzékeli, hogy milyen patron van benne. Vagyis, minden patronban van egy chip. Ha ugyanazt a patront teszem vissza (mert időközben újratöltöttem), rögtön észreveszi a turpisságot, és pár oldal után elkezd hisztizni. Olyan is előfordult, hogy nem zártam le megfelelően a nyílást, ahol újratöltöttem, és ott "szelelt", nem adagolta megfelelően a tentát.
Minden esetre (ha még nem tetted meg), hajts végre egy automatikus tisztítást (a nyomtató menüjéből), esetleg kézzel is megtisztíthatod az érintkezéseket (bár ezt jobb szakira bízni). Próbálkozhatsz egy másik (nem feltétlenül új) patronnal is, bízva abban, hogy azt már a nyomi elfelejtette, és újként ismeri fel. Ha sok pénzed van, vegyél új patron(oka)t, és azzal próbálkozz. Most hirtelen csak ezek a házi praktikák jutottak eszembe. Azonban a legokosabb lenne elvinni egy szakihoz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!