Egy LED-es UV lámpa is veszélyes?
Az UV sugárzás spektruma viszonylag széles.
Vannak nem kívánatos sávok benne. Az intenzitás, a hullámhossz és az expozíció időtartama jelentős adat abból a szempontból hogy veszélyes-e vagy sem.
Ha talán belinkelnéd ide a konkrét lámpát.
Ha egy kínai kulcstartó pénzvizsgáló lámpáról beszélsz akkor az se nem veszélyes se nem uvé.
Ha viszont egy nyák égető komoly Watt számú valóban uvé lámpáról van szó akkor arra rá is van írva hogy ne nagyon nézegesd a fényét. A szoláriumban sem szabad nyitott szemmel lenni.
Az UV fény hullámhossza:
UV-A: 320-400 nm
UV-B: 290-320 nm
(Van tovább is, de itt most ez a lényeges)
UV LED-ek hullámhossza: 365-440 nm
Ezek alapján kijelenthető, hogy az UV LED-eknek van köze az UV fényhez!
Most magyaráztad el hogy UV A max400nm . Ezek a gagyi uvé kulcstartók 405-410nm en sugároznak tehát nincs közük az uv hez és nem veszélyesek.
Igazi 320nm es uv ledet meg nem osztogatnak még az ilyen giccspiacon vásárolható vásárfiákban.
"Most magyaráztad el hogy UV A max400nm"
Nem fogom. Annyi. Nem én találtam ki!
Félre olvastalak.
A lényeg hogy az UV LED-ek hullámhossz tartománya (vagy legalábbis egy része) benne van az UV sugárzás hullámhossz tartományában így szerintem túlzás kijelenteni hogy semmi közük nem lenne hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!