Régi Hajdú villanybojler: megkért egy ismerős, hogy nézzem meg mi lehet a baja. Ahogy belenéztem láttam, hogy a bojler az alaplapnál csöpög. A biztosítékát leverte. Gondolom zárlatot okozhatott a csöpögő víz. Segítene valaki elindulni?
nagy segítség a szerelőnek, akit mindenképpen hívj..az rögtön tudja, mi az ábra.
innen a távolból úgy tűnik, hogy kilukadt a bojlerüst, ennek annyi...gondolom vízkőmentesítve sosem volt, tehát aktívanód csere sem..
áramtalanít, vizet leereszt,kiköt-leköt mindent, bojlert levesz, újat feltesz, mident visszaköt, feltölt, áram alá helyez, érintésvédelemre ellenőriz, örül, fürdik.
Írhattad volna, hogy villanyszerelő vagy. Ha elrontod így legfeljebb úszik a fürdő, de nem vág agyon senkit.
Nem biztos, hogy lyukas maga a bojler, nálam pl a hőérzékelő csöve lyukadt ki, ott folyt a víz, egy új alaplap kellett (új tömítésekkel persze, az anódot is cseréltem), és kész volt. Ha az alaplapot leszeded, és kitakarítod a vízkőtől, akkor látni fogod, hogy a tartály épp-e vagy lyukas. Én egy délután alatt megcsináltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!