Az alábbi készülékben melyik alkatrész/ek/ a végfokozat IC, és milyen a tipusa?
.
Ha a trafótól jobbra eső fekete alkatrészről leveszed a lemez szorítópántot amit 2 csavar tart, akkor alatta meglátod a valószínűleg STK ic típusát.
.
22:32 Ugye ezt nem a kérdésre válaszoltad?Mert ha igen,baromság!
22:33 Az erősítőm modeljelzése (orion) SE 1025, akkor hol találom meg az IC típusát? Egyébként az IC mit jelent? (Minek a rövidítése?)
05:41 És az STK?
Végezetül egy kérdés, ha már mindnyájan azt a (2db) fekete alkatrészt jelöltétek meg - aminek a mérete hasonló a góliát elemre - lehet-e zárlatos?
Az eddigi és az ezutáni válaszokat KÖSZÖNÖM!
10:07 Köszönöm a részletes válaszod, röhögőgörcsöt ugyan nem kaptam ama megjegyzésedtől, már nem gyártják.Mivel lehet helyettesiteni, ami kapható is, vagy dobjam az egészet a kukába.Igaz ugyan, hogy nem mértem/mérettem ki - nekem nincs mivel, meg különben sem értek hozzá.A kérdésem - komplexen - csak azért kérdés, mert ha bebizonyosodik ennek hibája, akkor felkészüljek a cseréjére, de inkább a beszerzésére.
Várom további hasznos válaszod.Jutalom a zöld gomb
---tamás---
kell ott lenni, a bal és a jobb csatorna, hangszóró kimenetele előtt, 1-1 db. (B201-B202) 2,5 A-es, G-20 biztosítéknak. Ezek hibátlanságát ellenőrizd le előbb, mielőtt kidobnád a kukába! (8 Ohmosnál kisebb hangszórókat TILOS! csatlakoztatni a kimenetekre (rövidzárlathoz hasonló tüneteket produkálva, ki mennek a jelzett biztosítékok, illetve nagyobb értékűeket használva leég a végfok az IC.
(a két db. "góliát elemhez hasonló" = 6800 mikroF elektrolitkondenzátoron (C270-C271) keresztül kapja meg a +30V/-30V -os szűrt tápot, a végfok IC.)
Ha kapcsolási rajz kell, jelezd!
13:16
A biztositékok (F2500mA a szerelőlapon látom) jók.A hangszórók (2db) gyári mellékletüek és 8 ohmosak.
Kapcsolási rajzot a 14:22 linkelt.
"...a két db. "góliát elemhez hasonló" = 6800 mikroF elektrolitkondenzátoron (C270-C271) keresztül kapja meg a +30V/-30V -os szűrt tápot, a végfok IC.)"
Ebből csak azt nem értem: ha az a két fekete elektrolitkondenzátor, akkor melyik - a lehetségesek közül - a "végfok IC"?
Tudom: egy ellenálás mérés tisztázná a hiba helyét, csak sem a közeli, sem a távoli környezetemben nincs, aki ezt megtudná csinálni.Ezért is próbálok minden olyan infót beszerezni Tőletek, ami megközelitőleg behatárolja a cserélendő alkatrészt.Gondolom, vannak olyan szempontok, melyek kizárják azokat az alkatrészeket, melyeknek semmi közük a jelenséghez.Az esetleges kérdéseitekre - amennyiben tudok - válaszolok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!