Hogyan lehet az URC228 jellel ellátott univerzális távirányítót beállítani a SAMSUNG TV márkára és videóra?
Van a kódfüzetében leírás - de azok sosem passzolnak a tévéhez, elég kicsi az esély rá.
Manuális hangolást kell csinálni. Általában egy gomb-kombinációval vagy egy gomb lenyomva tartásával lehet hangoló üzemmódba állítani a távkapcsolót. (használati útmutatót előkapod)
Majd többnyire a kikapcsoló gombot kell addig nyomkodni, amíg ki nem kapcsol a tévé. Ez egy elég jó kis játék, mert előfordul, hogy 1000-szer is meg kell nyomni, előfordul hogy már beleunsz 300 után, és elkezded gyorsabban nyomkodni, és legvégül tovább ugrasz a frekvencián - De olyan is előfordult már velem, hogy ugyan a hangerő, kikapcsoló gombokra remekül reagált, de a többi gombra nem. Érdemes számolni a lenyomások számát, mikor a manuális verziót választod.
Ha tudod pl. hogy a 123-ik lenyomásra ugyan kikapcsol a tévé de nem passzol a többi gomb, akkor elkezded előről, a 123 lenyomás előtt letakarod a távirányítót, hogy ne kapcsoljon ki a tévé, és folytathasd a kód keresését.
Amúgy van nagyon-nagyon egyszerű mód is - elektronikai boltokban végzik - egy soros portos infrával a számítógéppel állítják be, a Dunaújvárosi Chip elektronikában láttam. :)
Mellesleg, ez az URC228 ez csak a kínai belső chip elnevezését takarja, közel 10 féle is van ebből piacon, szürke, fekete, zőőd, működő és nem működő darabok. Nekem az ezüst verzió vált be.
Ja igen, majd elfelejtettem. Általában van egy SET gomb, de azért olvasd el a leírást (már persze ha adtak mellé magyar nyelvűt, bruhahahaa :D )
1. Nyomd be és tartsd lenyomva a "SET" gombot.
2. A "SET" gomb lenyomva tartása mellett, nyomd meg egy pillanatra a "TV1" gombot (vagy amelyiket szeretnéd hangolni, video 1 stb.)
A led felvillan.
3. Engedd el a gombokat, majd kezdd el nyomkodni a Pirosat, a kikapcsolót, lassan... :)
Ha találsz egy frekvenciát, a Set gomb rövid megnyomásával véglegesítheted.
Bár a kód kiolvasásra már nem emlékszem, de olyat is lehet. Ha 1 nap vacakolás után megtaláltad azt a kódot ami a tévédhez való, azt érdemes feljegyezni. Ezt számolással, vagy a led villogásából lehet megtudni. Vagy 10 éve nem hangoltam ilyet - az emlékeim kicsit megkoptak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!