Mi a véleményetek a casio órák minőségéről?
Figyelt kérdés
Az új casio óráknak körülbelül mennyi a várható élettartama? Leginkább hozáértők véleménye érdekelne, de bárki írhat akinek van valamilyen tapasztalata.2015. júl. 20. 22:34
1/6 anonim válasza:
Ha nem csapkodod minden nap az ajtófélfához, akkor sok éven át fog menni gond nélkül. Tisztességes gyártmányok. Van kb. 30, 25, 10+ éves Casio-m, igaz, hogy már csak a dobozban laknak, de működnek.
2/6 anonim válasza:
Habár nem vagyok szakértő, de Casiom van 5 éve. Annak ellenére, hogy egy alsókategóriás darab, teljesen jól állja a sarat. Járt már számtalan tóban, gurult le velem hegyoldalról, egy tucat túrát megélt. Karcolódik, nem egy atombiztos gyémántüvege van, de azért nem panaszkdodhatok, főleg ahogy bánok vele.
Talán a fém pántjára tudnék panaszkodni egyedül. Egy-egy alkalommal már eltört a láncszemeket összetartó kis pöcök.
3/6 anonim válasza:
Apukámnak egy éve van Casio Edifice és teljesen meg van vele elégedve, úgyhogy én is tegnap vettem egy Edifice-t, vannak modellek amelyek tényleg nagyon jól néznek ki az árukhoz képest és órásoktól is jót hallottam róluk, szóval érdemes megpróbálni.
4/6 Zserno válasza:
Általában 1-5 évig de volt olyan ami 8 évet kibírt.Amúgy a Casiót órának lehet hívni.Korrekt szerkezet és 100% os megbízhatoság jellemzi.Nekem mindig az volt az is marad.
5/6 Zserno válasza:
Bocsi félre olvastam de hogyan magam sem tudom!Úgy olvastam hogy az elem élettartalma mennyi.Sorry.Az óra élettartalma bármennyi lehet de a Casiót ismerve nagyon sok év...
6/6 anonim válasza:
Igazából az van hogy amennyiben gindozva van úgy soha nem megy tönkre, ha elemes akkor nyilván az elemcsere esetén cseréltetni kell a tömítéseket, ha fényenergiás illetve rádiójel vezèrelt fényenergiás szerkezetű óráról van szó akkor abban a kapacitátor 20 évet simán kibír, akkor is az új állapotának a 80%-át tudja leadni, tehát ha az ilyen óra egy teljes feltöltéssel kibír fény nélkül 6 hónapot akkor 20 év múlva 5 hónapot fog kibírni. A tömítések ezekben az órákban másak mint az elemesekben, sokmal ellenállóbbak mivel fényenergiás és rádiójel vezérelt órákba nem cserélnek 3-5 évente elemet mert igazából a kapacitátor is elem csak ezek tölthető elemek, amíg a rendes elemes órák nem. Szóval a lényeg hogy elem cserénél olyan helyre kell vinni az órát ahol CASIO szakszerviz is van, pl Timecenter, ott az elem cserén kívül az összes tömítést is cserélik ezzel megakadályozva a beázást, nyilván ha sós vízben van a kezeded az óra akkor édesvízzel le kell mosni az órát. Ha nem éri az óra szerkezetét víz, és nem ejtegeted le akkor igazából örök életű, egyébként a CASIO igazából minden órához gyárt óraszerkezeteket ha szükséges lenne. Még az első CASIO órához is kapni szerkezet, szóval nincs tartóssági gond. A CASIO és CASIO G-SHOCK órák a Japán órák között a kiválló és nagyon jó kategóriába tartoznak. Nem gyártanak mechanikus szerkezeteket de annál jobb digitális szerkezeteket gyártanak, és gyártanak nagyon jó saját quartz szerkezeteket is, vannak svájci óragyártók akik sokkal drágábban sem adnak olyan órát ami rakott indexekkel rendelkeznek és fényenergiás szerkezetek zafír üveggel. Szóval a CASIO az a gyártó amely gyártó nagyon nagyon jó minőyégben gyárt órákat jó áron. Nekem van olyan CASIO órám is ami 5000 Ft volt és csak 30ATM a vízállósága és több mint 25 éves. Nekem csak CASIO óráim vannak, egy rádiójel vezérelt - fényenergiás Edifice, és egy fényenergiás zafír üveges Edifice. Mindhárom hibátlan és tű pontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!