Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan tudom a két oldalas...

Hogyan tudom a két oldalas nyomtatást megoldani így?

Figyelt kérdés

Tudom, én vagyok a béna, de hátha tud valaki segíteni ötlettel.

Régi, egyszerű nyomtatóm van, ami egy oldalra nyomtat. Kétoldalasnál meg kell fordítani a papírt. Van most egy hosszabb jegyzetem, amit szeretnék kétoldalasra kinyomtatni.

Addig rendben van, hogy kinyomtatom a páratlan oldalakat, majd megfordítom a pakkot, visszatöltöm a gépbe és a páros oldalakat is kinyomtatom.

Amivel rendre megakadok: pontosan hogyan fordítsam a lapokat, változtassak-e a sorrenden, hogy megfelelően nyomtasson? Eddig valamit mindig eltoltam. Vagy ugyanarra az oldalra nyomtattam vagy fejtetőn volt a szöveg, vagy egy 100 oldalas könyvnél a 1. oldal hátulján a 100. volt, míg a 99. hátulján a második, stb.

Hogyan tudom megfelelő sorrendben visszatölteni a lapokat ilyen esetben?

2015. júl. 19. 07:49
 1/8 anonim ***** válasza:

Ha a nyomtatási ablakban kijelölöd a kétoldalas nyomtatás opciót, akkor a többit elvégzi a szoftver. Kinyomtatja a páratlan oldalakat, majd megjelenik egy ábra, hogyan fordítsd meg, és kinyomtatja a maradékot fordított sorrendben.

Nekem eddig az összes nyomtatóm így működött.

2015. júl. 19. 08:15
 2/8 A kérdező kommentje:

Tudom, bután hangzik, de a fordítás irányával vagyok gondban.

"Pofára" fordítsam le? Elfordítsam 180 fokkal, vagy ugyanúgy tegyem vissza, ahol kijött?

2015. júl. 19. 08:23
 3/8 anonim ***** válasza:

Figyelj,szerintem a legegyszerűbb módja,hogy tuti ne cseszd el,az az,hogy 1. oldal egyik fele,2. oldal másik fele.Aztán 3-4,5-6 együtt és így tovább:D

Ugye ha a nyomtató nem talál papírt,akkor kijelez kifogyott papírként,és ha betöltötted a papírt,akkor a start gombbal megy tovább. Így meg tudod csinálni,hogy kész,kiveszed,aztán vissza belerakod az üres oldalával,úgy,hogy a szöveg teteje legyen az alján másik oldalt,mert a nyomtató fentről lefele halad.

Jó,oké,elég macerás minden lap után mindig megnyomogatni a gombokat,de nem lehetetlen!

Ha ez neked túl bonyolult,akkor az első 50-et lenyomtatod,majd az 1-51,2-52,3-53 párokban haladsz. Viszont így majd az aláhajtós módszerrel kell lapoznod,mert ha simán lapozol egyet ott az oldalszám+50 párja lesz. Miután végigértél 50ig,megfordítod a paklit,és úgy szint aláhajtós módszerrel lapozol tovább :D

(Természetesen a lap teteje lefelé a másik oldalon itt is érvényes,hogy ne fordítva legyen.)

Elég bonyolult voltam,tudom! Azért sok sikert!

2015. júl. 19. 08:27
 4/8 anonim ***** válasza:
javaslom, hogy először próba nyomtatással kezdj. Egyrészt meglátod, hogy milyen irányba kell fordítani a papírt és a másik, ami a fontosabb és rohadt bosszantó, hogy némelyik nyomtató szeret behúzni több papírt is. Ha 100 oldal esetén az első fele megvan, majd megfordítod és a 10. oldalnál behúz egy másik lapot is, akkor megy a levesbe az egész.
2015. júl. 19. 08:54
 5/8 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy bejelölöm a papír egyik sarkát és megnézem, hogy ahhoz képest hogyan nyomtatja a szöveget. Aztán reménykedem, hogy nem cseszem el :)
2015. júl. 19. 08:57
 6/8 anonim ***** válasza:
jah, meg most nézem, hogy jegyzetről van szó. ha a méret megengedi, akkor egyszerűbb szerintem, ha beállítod, hogy 2 oldalt nyomtasson egy oldalra. Bár kicsit közelebb kell venni a papírt, de így is kevesebb a papír és nem is kell ráfigyelni folyamatosan.
2015. júl. 19. 08:59
 7/8 anonim ***** válasza:

"Tudom, bután hangzik, de a fordítás irányával vagyok gondban."

Tudom furán hangzik, de még a windows szoftver is kijelzi, hogy merre kell forgatni a lapokat. Konkrétan egy képet szokott kitenni nagy piros nyíllal.

2015. júl. 19. 19:41
 8/8 A kérdező kommentje:
Olyat nem láttam, akkor valamit furán csinál a szoftver nálam. De megnézem még egyszer, hátha én nem vettem észre valamit.
2015. júl. 19. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!