Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Power bank (hordozható akksi)...

Power bank (hordozható akksi) probléma?

Figyelt kérdés

Vadi új power bank-ről van szó, ami egyszerre elvileg napelemmel, vagy akár usb-ről is tölthető. Elvileg.

A power bank-omat sokféleképp töltöttem, napelemmel, computerről, és most a leírás szerinti időnek nagyjából (saccra) 70%-ánál tartok 220Voltról való töltéssel (semmiféle kijelzővel nem rendelkezik, csak egy led/dióda, ami kigyullad, ha fény éri a napelem részt), sajnos egyelőre úgy néz ki, egyik variáció se tölti fel! Rengeteg csatlakozó adapter járt a készülékhez, de hiába próbálom minden passzolóval tölteni mobiltelefonomat, nem tölti!

Két különböző mobiltelót próbáltam tölteni vele HIÁBA, és e mobiltelók kiválóan működnek, pl számítógépről remekül fel lehet tölteni akksijukat.

Mi lehet a gond? Lehet, h elsőre teljesen fel kell tötleni? Amúgy a jelek szerint nem a szokásos litium ionos. Ráadásul azt írja, nem szabad az írt időnél hosszabban tölteni pc usb-ről se, és 220 Voltról se, viszont napenergiával nincs gond, avval nem lehet veszélyesen túltölteni, A LEIRÁS SZERINT.

Szóval kell valamiféle első töltésnek speciálisnak lenni? Pl valami iniciáló töltés, vagy formázó töltés? (Régi akksinál jellemző volt, még a nikkeleseknél. Lehet, h ez is nikkeles akksi?)

Amúgy ha fény éri, jelez az egyetlen dióda, ennyi az egyetlen, ami egyelőre működőnek látszik rajta, de kb 20 órán át töltöttem napenergiával is, és ez se használ, úgy fest... Se 220 Voltról, se a számitogep usb-ről...

(A leírás szerint egyébként 10-15 óra alatt tölti fel napenergiával.)

Mindent rendeltetésszerűen csináltam, jelzi, hogy DC OUT az egyik csatlakozójánál, az tehát nyilván a kimenet, és a vezeték adaptereket is ennek megfelelően tudom rányomni, de nem használ... Csak egyetlen másik satlakozója van a készüléknek, "usb" felirattal, ami egy mini usb csatalkozó: az nyilván a bemenet, és a vezetéket is igy vannak kialakitva azok közül, amik hozzá jártak. Így pl van mini usb - normál usb kábel is hozzá, amit a 220Voltra dugható adapterhez lehet kötni (vagy pedig akár számítógép normál usb-jére is dugható).

A 220V-ról / pc-ről töltést nyilván nem befolyásolja, hogy működik-e a napelemes töltés, de egyik töltés se működik, egyelőre, ahogy teszteltem.

A védőfóliát amúgy leszedtem a napelem részről, mert egyesek ezt javasolták nekem. Jól tettem? Vagy azt nem szabadott volna leszedni? Egyesek szerint a védőfólia gátolja a napenergia felvételét.

2015. júl. 15. 17:13
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!