Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » UHD TV film lejátszás?

UHD TV film lejátszás?

Figyelt kérdés
Vennék egy UHD TV-t. AZ lenne a kérdésem, hogyha .avi formátumú, azaz sima 480p-s filmeket tennék rá, azt a TV UHD-ban játssza le, vagy valamivel le kell konvertálni? És ha igen mivel?

2015. júl. 9. 19:50
 1/8 anonim válasza:
480p-s filmet annál jobban nem kell lekonvertálni ezzel csak még rontanál a helyzeten. A tv majd felkonvertálja. de elmosott lesz. A legjobb ha 2160p és a felett.
2015. júl. 9. 20:01
 2/8 anonim válasza:

vége lemaradt:

-ti felbontásút etetsz vele. Úgy lesz a legszebb.

2015. júl. 9. 20:02
 3/8 Osynho ***** válasza:
UHD tv-n akarsz 480p-s filmet nézni? Szomorú magyar valóság. :/
2015. júl. 9. 21:01
 4/8 A kérdező kommentje:

Utolsó:

Nézd én nem értek hozzá, épp ezért kérdeztem meg.

2015. júl. 9. 21:26
 5/8 Osynho ***** válasza:
Ezt megértem, de úgy vettél egy (feltehetően) drága tv-t, hogy nem néztél utána? UHD felbontású film alig van, így egyelőre nem sok értelme van a dolognak. Mondjuk monitornak jó, mert sok minden elfér ennyi pixelen. Legalább fullHD anyagokat tegyél rá, az pont negyede a 4K felbontásnak, így jobb képe lesz. De ezeket az ócska SD dolgokat nem kell erőltetni egy ilyen megjelenítőn.
2015. júl. 9. 23:05
 6/8 A kérdező kommentje:
Még nem vettem. AZt írtam vennék. Oké köszi. AKkor lehet hogy inkább FHD-t fogok venni.
2015. júl. 10. 07:22
 7/8 Osynho ***** válasza:

Ja, hogy vennél. Félreolvastam. :) UHD-nek igazából 55-60"-tól van értelme, mert közel kell ülni, hogy minden részletet láss.

[link]

Ez full hd-ra vonatkozik, UHD-n még kisebb távolsággal kell számolni.

Egyébként tv-nél 100 másik tényező is fontos a felbontáson kívül, általánosságban elmondható, hogy egy olcsó 4K tv árából inkább egy full hd tv-t éri meg választani. Melyik konkrét modellt nézted ki?

2015. júl. 10. 09:19
 8/8 anonim ***** válasza:

" UHD-nek igazából 55-60"-tól van értelme, mert közel kell ülni, hogy minden részletet láss. "

Így van, és a 4K tv optimális nézési távolsága megfelelő minőségű és felbontású anyag esetén a full hdhez képest éppen a fele.

A legjobban a SONY UHD tv-k tudják felkonvertáni akár a hagyományos régi gyenge minőségű tv adást is. Az ő javító rendszerük a leghatékonyabb.

Sőt gyártanak már olyan kábelt, ha nem lenne beépítve a tv-be, amibe be van építve egy ilyen áramkör, ezt most találtam. [link]

Itt egy SONY UHD tv teszt, több oldalon keresztül boncolgatva.

[link]

A lap alján ott található

"A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!"

2015. júl. 10. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!