Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » 3D Nyomtatás? Hogyan?

3D Nyomtatás? Hogyan?

Figyelt kérdés

Nem tudtam normális kérdésként megfogalmazni ezt a dolgot, szóval a 3D nyomtatásról lenne pár kérdésem. Kérlek titeket olyanok válaszoljanak akik értenek is hozzá :)

Tehát, először is az ilyen anyagoknak milyen a szilárdsága? Olvastam ,hogy alkalmaznak bizonyos utókezelést (műanyagról olvastam ezt - most nem jut eszembe milyen típusú) amelytől szilárdabb strapabíróbb lesz mint egy "szimplán" fröccsöntött műanyag. Milyen kezelés ez?

Ha fémet nyomtatunk az is törékeny lesz?

Végülis csak a szilárdsága érdekel , mert úgytudom (és javítsatok ki ha nem) de a szimplán műanyagból kinyomtatott fajták nem túl strapabírók , nem alkalmazhatók ipari felhasználásra.

2015. júl. 6. 19:56
 1/4 anonim válasza:
A 3D nyomtatásban ugye a műanyagot olvasszák meg. Műanyagból többfajtát árulnak. Ha nagyon erőset akarsz van egy speciális fajta. Ez olyan műanyag amibe fémport tesznek és így ez sokkal erősebb ezzel együtt drágább is. Ez az egész 3D nyomtatás drága mulatság de szerintem pár év és minden házban lesz egy ahogy a számitógépekkel is történt. Remélem tudtam segiteni.
2015. júl. 6. 20:25
 2/4 3D kívánság ***** válasza:

Két csoportra oszthatóak a nyomtatók: vannak az asztali, vagy hobbi gépek, amik műanyag szállal dolgoznak, ezt megolvasztva. Van többféle anyag, de bármelyiket használják, GYENGÉBB LESZ, mint a fröccsöntött műanyag. Van olyan műanyag szál, amibe réz port is kevernek, de ez csak esztétikai változás, attól még műanyagod van.

Ipari felhasználásra ezek nem alkalmasak. Lehet belőlük prototípust készíteni, és sok mást is, de nem gép alkatrészek. Nem olcsó, de nagyságrendileg kevesebbe kerül, mint a következő.

Vannak az ipari gépek, nagyon széles skálán változnak az anyagok tulajdonságai. Iparban használható pontosággal dolgoznak. Magánemberként közel megfizethetetlen. Ezen belül vannak a fémporból nyomtató gépek, amiből, ha jól tudom még csak 1 darab van az országban. Tulajdonságai megközelítik az öntött fém alkatrészekét.

2015. júl. 7. 13:36
 3/4 A kérdező kommentje:

Tehát a fémporral nyomtatók majdnem olyanokat állítanak elő mint az "hagyományos" fém alkatrészek?

Az ipari gépek között van olyan ami strapabíró műanyag alkatrészt állít elő vagy az sem erős?

[link] Ilyesmi cikkeket olvastam, azért kérdezem

2015. júl. 7. 18:53
 4/4 drajki válasza:

Én más meglátással vagyok.

Sokféle technológia létezik, a fémszinterelős valóban olyan szilárdságot eredményez, mintha öntötték volna az alkatrészt. Viszont árban is nagyon ott van.

A műanyag szilárdságról meg annyit, hogy igenis erős még az az alkatrész is, amit a legkönnyebben elérhető, szálolvasztásos (FDM) módszerrel állítanak elő. Annyiban marad el a fröccsöntöttől, hogy mikropórusos lesz az anyag, ami minimálisan csökkenti a szilárdságot. Továbbá korlátozott az anyagválasztás lehetősége. Otthoni hobbigéppel PLA és ha kicsit jobb, akkor kisebb ABS alkatrészek nyomtathatók dióhéjban.

Profibb gépekhez vannak extra nagy szilárdságú anyagok is.

2015. aug. 13. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!