Mennyire káros az e cigi?
1 éve e-cigizem és a következőket tapasztaltam:
- Jobban érzem az ízeket és az illatokat, bárhol kiszúrom, ha valaki dohányzik (ruháján haján), ami mellesleg zavar is.
- Egészségesebbnek érzem magam, nincs reggeli köhögés, amit régebben az első ciginek kellett elállítanija.
- Sokat csuklottam, volt hogy cigizés közben, ami nagyon zavaró volt, de volt olyan hogy spontál előjött és 5-10 percig tartott.
- Azóta az idejét se tudom, mikor csuklottam, tehát nem irritálja annyira a tüdőt és a légutakat.
- elején 18-16os erősségű liquidet szívtam, manapság magam keverem álltalában 4-6mg közöttire, de van h nikotin mentes is beficcen.
Nem vagyok elfogult, nem hiszem hogy ártalmatlan, mert minden ártalmas ami a földön van (csak gondolj a sima levegőre pl. egy pesti forgalmas napon, biztos g.eci egészséges a benzingőzt lélegezni)
Azzal hogy magam keverem a lötyit, tudom mi van benne és az alapanyagokról tudom, milyen hatása van a szervezetre (PG, VG, desztillált víz, nikotin és ízesítők ezeket már körberágták néhányszor a vegyészek) gyógyszerészeti minőséget veszek ezzel is minimalizálva a káros bevitelt.
Végül, maga a kérdés rossz, mert nem tudjuk milyen kéros 10-20 év múlva kiderül, de azt tudjuk, hogy mennyivel NEM károsabb, mint a hagyományos "analóg" cigaretta, ami emberek ezreit öli meg évente már évszázadok óta.
Ha dohányzol, akkor ajánlom az ecigit, ha nem dohányzol akkor meg nem. Sokan azért itélik el az e-cigit, mert a nem dohányzókhoz viszonyítják... csak a különbség az, hogy ezt a dohányosoknak találták ki, akiken viszont segít (mondhatni kisebbik rossz)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!