Ha építettem egy FM transmittert, milyen jogszabályokba ütközöm vele akkor ha hülyéskedem vele? Egy olyan transmittert képzeljetek el amin mikrofon van tehát nem jack dugós, szóval a felvett hangot fogni tudom rádióval.
Figyelt kérdés
Nem szeretném megütni a bokámat szóval ha ezzel törvénybe ütközöm akkor polcra teszem és csak egy élmény volt megépíteni.2015. jún. 25. 21:11
1/3 anonim válasza:
Magyarul poloska, lehallgatókészülék.
Nem törvényes, ha úgy használod, hogy a célszemély nem tud róla.
Akkor nincs gond, ha a PMR sávban működik, és az ott engedélyezett teljesítményt nem lépi túl.
Mivel azt írtad, rádióval tudod venni, inkább ne nagyon használd, ha csak nem kevesebb a hatósugara mint 20-30 méter. Ennél többet egy bolti FM-transzmitter sem tud.
2/3 A kérdező kommentje:
kilépve a házból a kert végéből is hallom és tudom venni az adását. Köszönöm a választ akkor megy a polcra! Nem hiányzik hogy valami bajom legyen belőle!
2015. jún. 25. 21:21
3/3 anonim válasza:
Rádió zavarásnak minösül. Most nem tudom mi érte a büntetés. De van egy jogszabály és egy halom szabvány amit be kell tartani. Vannak olyan sávok ahol lehet "játszani" ilyenekkel, megadott adó teljesítményig. Pontosan az ilyen kísérletezők kedvéért. Ha meg komolyabban akarod csinálni akkor rádióamatőr adóengedély és vizsga kell, megint egy külön sávban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!