Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hány Amperes trafóval/inverter...

Hány Amperes trafóval/inverterrel lehet jól hegeszteni? 10A-rel lehet hegeszteni?

Figyelt kérdés
Az én régi trafóm 200A körül működött, de még ennyi amper mellett is egyes pálcák leragadtak... Most újat kéne vennem, de ahogy látom 10-80A-es is van. 10A mire jó, mit lehet ennyivel hegeszteni?
2015. jún. 24. 11:24
 1/3 anonim ***** válasza:
10 A nem elég hegesztéshez. A Hetra hegesztőtrafóm mindig a maximumra csavarva használom, ami 100 A. 2 mm-es elektródánál nagy ügyeskedéssel talán elég 60-80 A is. De 2,5 mm-esnél a 100 A egy megfelelőnek tűnik. A TSZ gépműhelyében 3,25 mm-es elektródánál szoktunk 200 A felett is hegeszteni. Ha meg szakszerűtlen kifejezéssel írva de "vágásra" használtuk, akkor meg 300 A-al csináltuk, attól már felizzott a 3,25 mm-es elektróda is.
2015. jún. 24. 11:40
 2/3 anonim ***** válasza:
Egyik unatkozó munkatársam megpróbált a TSZ-ben egy akkumulátor töltővel hegeszteni. Ami 10-15 A, esetleg 20 A lehetett. De folyamatos ívet nem sikerült neki húzni a 3,25 mm-es elektródával.
2015. jún. 24. 11:46
 3/3 A kérdező kommentje:

Néztem az interneten ár/teljesítményeket, 150A felett nem sokat táláltam. Hálás lennék ha linkelnétek nekem gépeket max120k körül.

A válaszokat köszönöm!

2015. jún. 24. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!