Ehhez milyen IC és dióda kell? (bővebben lent)
Arra gondoltam, hogy csinálnék egy olyan rendszert, ami ha rálépek a lépcsőre, shade in-ben felkapcsol minden lépcsőfokon egy-egy ledet, ha lelépek róla, shade out-ban lekapcsolja a ledeket.
A le és felkapcsolást úgy gondoltam megcsinálni, hogy egy lézer megvilágít egy fényérzékeny diódát, ami ha nem kap fényt áramot ad le.
Olyan IC kéne ami meg tudja csinálni a halványítást/erősítést egy-egy áramjelre, és olyan led ami bírja ezt.
Létezik egyáltalán ilyen?
Ez mindenképp mikrkontrolleres feladat. PIC, AVR, Arduino jó a feladatra.
A lépcsőfokoktól függően nem árt egy bemenet és kimenet bővítő. Meg persze a ledek áramfelvételétől függően egy sor tranzisztor vagy fet.
Az érzékelésre nem feltétlenül kell lézer, elég lehet az infraled+érzékelő páros is.
https://www.youtube.com/watch?v=dECisi8KpDA
Ha valami ilyesmit szeretnél, akkor elég egy pár érzékelő is, attól függően hogy honnan indulsz lentről felfelé, vagy fentről legelején kapcsol.
Ha van hely akár ilyenekkel is megoldható a fokok világítása
Vagy ledszalaggal is persze.
Maga a kapcsolás nem lesz bonyolult, legfeljebb a programozás okozhat fejtörést.
Ehhez nem kell feltétlenül mikrokontroller:
Köszi mindenkinek :D
Igen erre gondoltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!