Szeretnék építeni egy tda 7294 ic-s erősítőt. Nincs toroid tekercses trafóm csak két (+-) kivezetésű. (+-40 volt kell neki) hogy tudnám megoldani?
Figyelt kérdés
2015. máj. 29. 18:28
1/9 anonim válasza:
Hogy toroid vagy nem toroid, az végül is mindegy, ha eltekintünk pár apró különbségtől. A kettőstáphoz viszont nem úszod meg a megfelelő középleágazásos trafó megvásárlását. Tehát a megoldás k. egyszerű.
2/9 anonim válasza:
Ha van kellő mennyiségű puffer, akkor megoldható középkivezetés nélkül is.
Viszont célszerű 22.000 uF, vagy nagyobb kapacitású kondenzátort használni. Én ezt a kapcsolást egy 2x30W-s erősítőnél használtam, és ott működött. 4 darab 22000uF-es kondi volt a puffer (oldalanként kettő-kettő), és hibátlanul működött. Volt egy töltő ellenállás, ami pár másodpercre sorba kapcsolódott a kondikkal, mert a szekunder biztosítékot véletlenszerűen kicsapta a hirtelen terhelés.
Csak mint opció említem meg, hogy ez is egy alternatíva. Ha olcsóbban/könnyebben jutsz hozzá nagy kapacitású kondihoz, akkor működik.
3/9 A kérdező kommentje:
nekem lenne 24 voltos trafom, abból szeretném megcsinálni a tápot(nem baj ha nem lesz 40 voltos) tudnál küldeni hozzá kapcsolási rajzot, hogy miből mekkora allkatrészeket tegyek köszönöm :D
2015. máj. 29. 22:01
4/9 A kérdező kommentje:
illetve az lenne a kérdésem mekkora ellenálláskat használjak? meg még arra gondoltam, hogy tudnék 4700 uF kondikat és azokat kötném párhuzamosan hogy az értékük 22000 körül legyen. akkor is kell ellenállás?
2015. máj. 29. 22:25
5/9 anonim válasza:
Az ellenállás azért kell, mert a nagy kapacitású üres kondenzátor amíg el nem ér egy bizonyos töltöttséget, gyakorlatilag rövidzár. Ha csak 22.000Uf-et használsz oldalanként, talán nem olvad ki a biztosíték, próbáld meg. Viszont tényleg minél nagyobb puffer van, annál jobb.
6/9 A kérdező kommentje:
ezt a 0- át nem értem hogy honnan lesz arra nem kell semmit rákötnöm? mert a jelölés szerint az test
2015. jún. 8. 18:21
7/9 anonim válasza:
A nulla a test, azért van a testre kötve. És azért nulla, mert hozzá képest lesz +- feszültség.
8/9 A kérdező kommentje:
akkor azt a kát test jelet össze kell kössem?
2015. jún. 9. 08:27
9/9 anonim válasza:
Igen. Kapcsolási rajzon a testeket össze kell kötni. Egyszerűen azért jelölik így, hogy átláthatóbb legyen a rajz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!